Ieri, în Republica, Raluca Ion a scris un articol pe care l-am citit cu mare interes și curiozitate.
Nu are rost să reiau ce scrie acolo, dar vă invit să-l citiți mai ales dacă aveți pe lângă voi liceeni pentru că eu l-am invitat pe Luca să citească iar curiozitatea lui a mers mai departe. La început a rezolvat problemele care sunt specificate în articol și nu a întâmpinat probleme.
Pentru că erau doar probleme de matematică a dorit să vadă și pe cele de la alte materii și așa am căutat unele de chimie. Căutarea noastră ne-a dus pe un site unde a găsit tot soiul de exerciții din mai multe domenii.
A lucrat mai bine de o oră la tot soiul de probleme încercând să le rezolve și a avut succes. Nu a fost total, dar rezultatul a fost unul care l-a încântat. Cele de la științe sunt minunate, la geografie la fel, acolo unde a avut de analizat tot soiul de continente pentru a le afla dimensiunea și multe altele. Nu am scăpat nici eu, dar trebuie să recunosc că a fost peste mine, cel puțin la matematică și chimie.
A fost altceva, liceanul fiind încântat de această provocare, una care nu a semănat cu ce se face la școală iar modul acesta de probleme și abordări s-au potrivit la fix într-o zi în care atmosfera a fost una mohorâtă, în cea mai mare parte a zilei.