machetedidactice.com

Cum se văd de la noi testele PISA

Ieri, în Republica, Raluca Ion a scris un articol pe care l-am citit cu mare interes și curiozitate.

Cum arată exercițiile de matematică de la testele PISA care le pun probleme elevilor români. „Toți itemii au un caracter aplicativ”

Nu are rost să reiau ce scrie acolo, dar vă invit să-l citiți mai ales dacă aveți pe lângă voi liceeni pentru că eu l-am invitat pe Luca să citească iar curiozitatea lui a mers mai departe. La început a rezolvat problemele care sunt specificate în articol și nu a întâmpinat probleme.

   

Pentru că erau doar probleme de matematică a dorit să vadă și pe cele de la alte materii și așa am căutat unele de chimie. Căutarea noastră ne-a dus pe un site unde a găsit tot soiul de exerciții din mai multe domenii.

Teste PISA

A lucrat mai bine de o oră la tot soiul de probleme încercând să le rezolve și a avut succes. Nu a fost total, dar rezultatul a fost unul care l-a încântat. Cele de la științe sunt minunate, la geografie la fel, acolo unde a avut de analizat tot soiul de continente pentru a le afla dimensiunea și multe altele. Nu am scăpat nici eu, dar trebuie să recunosc că a fost peste mine, cel puțin la matematică și chimie.

   

A fost altceva, liceanul fiind încântat de această provocare, una care nu a semănat cu ce se face la școală iar modul acesta de probleme și abordări s-au potrivit la fix într-o zi în care atmosfera a fost una mohorâtă, în cea mai mare parte a zilei.

Lasă un răspuns

%d