machetedidactice.com

O rochiță de zână trebuie ornată – materiale inspecție

Nu vreau să treacă iarna, cel puțin calendaristic și să nu apuc să scriu despre niște materiale pe care le-am confecționat în vederea susținerii unei lecții de grad I. O lecție care a trebuit ținută cu niște copii mici, adică de grupă mică în care au fost combinate mai multe activități.
Inițial, doamna m-a rugat să-i confecționez o rochiță postament, pe care s-o folosească cei mici în activitatea lor.

Apoi, pentru că s-au ivit niște elemente neprevăzute, am confecționat și celelalte materiale necesare. Am început cu ecusoanele cele care spuneau copiilor din ce echipă fac parte iar Steluțele, Bulgărașii și Omuleții de zăpadă s-au așezat pe pieptul lor. Le-am imprimat pe autocolant pentru a fi mai ușor de atașat.

La centre, pentru că au fost deschise trei centre am meșterit după cum urmează:

La Bibliotecă am confecționat Cartea Iernii, copiii având de sortat anumite imagini ale acestui anotimp, imagini care nu erau întregi ci jumătăți. De asemenea, imaginile erau de două mărimi? mari și mici.

Winter frame with snowflakes, vector illustration

La Știință am confecționat niște puzzle-uri pe care cei mici au trebuit să le rezolve. Imaginile au fost tot de iarnă.

Am mai confecționat niște coronițe, unele pe care le-am cumpărat de pe un site cu materiale pentru activități pentru preșcolari. Teachers pay Teachers este numele lui de aici cumpărând și imaginile cu puzzle-urile de la centru Știință.

Acum, când totul este istorie, pot spune că întâlnirea a decurs în cei mai buni parametri, copiii fiind încântați de materiale asta pentru a știut doamna cum să le aducă în fața și cum să organizeze treaba. Felicitări și mulțumesc frumos de colaborare! E o plăcere să ai parte de așa parteneri, serioși, dedicați și paroliști.

Lasă un răspuns