machetedidactice.com

Căsuțe 3D, nelipsite în această perioadă

Anul aceasta am făcut o pasiune pentru aceste căsuțe pe care le-am mai văzut, dar pentru care nu nutream așa sentimente alese. Ei bine, acum totul s-a schimbat de la începutul lunii, atunci când am împodobit casa pentru sărbători.
Am descoperit, în cutia cu decorațiuni, niște brazi pe care i-am cumpărat anul trecut, și pe care am dat 3 lei/bucata. Anul acesta, aceeași brazi costă 29,99 lei și nu pricep care-i șmecheria.
Dacă inițial îi achiziționasem pentru a-i folosi la machetele mele, iată că scopul lor a fost deturnat, fiind întrebuințați la cu totul altceva.
Pe lângă ei, am mai cumpărat de la Auchan alt tip de brăduți, aproape la fel, de la Pepco niște căsuțe albe, simple, din acelea în care se pot pune lumânărele pastilă, câțiva soldăței din Spărgătorul de nuci, am adăugat și niște oameni de zăpadă pe care îi avem de mai multă vreme în cutia cu ornamente și uite așa, am amenajat un colțișor pe care l-am folosit mult pentru a ne aduna sufletul, a-l polei cu momente de neuitat și a citi tot soiul de lecturi care, se vede treaba, se cereau aflate.

Ieri seară, ne-am mobilizat și am împodobit și bradul, iar în acest an avem un exemplar tare frumușel, plin de rășină, care miroase dumnezeiește.

Trebuie să consemnez aici, pentru eternitate, că Luca a fost mai activ ca niciodată, el ocupându-se de brăduț mai mult ca oricând.

Dimineața, atunci când a venit preotul cu Ajunul, căsuța arăta așa.

Revenind la căsuțele albe, cele care mi s-au cuibărit în suflet, am meșterit câteva din hârtie pentru a-mi satisface setea de ele. Și a fost super pentru că în timp ce le confecționam, gândurile mele se așezau într-o ordine suportabilă/acceptabilă.

Pe acestea și altele pe care le-am confecționat având ajutor, le-am folosit pentru a crea, în altă parte, un colț asemănător despre care voi povesti în zilele următoare.

Și pentru că în aranjamentul meu există și soldățeii din Spărgătorul de nuci, iată un fragment din această minunată poveste pe care fiecare copil ar trebui să o cunoască, asta ca să nu mai pomenesc de nemuritorul balet.

Vă doresc clipe de liniște și povești frumoase fie ele citite ori dansante.

Lasă un răspuns

%d