machetedidactice.com

Cu Berend la Castle Park – jurnal englezesc – ziua a opta

La mulți ani! de ziua femeii

Celor care ne vizitează și sunt doamne ori domnișoare, le urăm tot binele din lume și sănătate, de aici, dintre vânturi și ploi.

Am mai petrecut o zi pe tărâm englezesc, una la fel de capricioasă din punct de vedere meteorologic. Nu pricep cum se poate schimba vremea de la un moment la altul, în condițiile în care acum este soare și în minutele următoare, plouă torențial. Acum am avut parte de de un vânt extrem de săcăitor care ducea ploaia în toate direcțiile, având grijă să nu rămână nici o bucățică uscată din îmbrăcăminte.

Ne-am încăpățânat să mergem să vizităm orașul, cel considerat a fi cel mai vechi oraș din Regatul Unit al Marii Britanii.

Colchester este un oraș și un district nemetropolitan în Regatul Unit, în comitatul Essex, regiunea East, Anglia. Districtul are o populație de 170,800 locuitori, din care 104,390 locuiesc în orașul propriu zis Colchester.

Am mers singuri pentru că Răzvan are de terminat niște proiecte, iar prezentările pe care le are de făcut necesită timp. Nu l-am mai însoțit în campus dorind a mai vizita câte ceva, având în vedere că mâine plecăm, excursia noastră terminându-se.

După ce ne-am școlit bine acasă, am plecat la drum, Luca fiind puțin reticent în faptul că Răzvan nu a venit cu noi. I-a fost teamă că nu mă voi descurca, ne vom rătăci și nu vom mai găsi drumul către casă. Evident că nu s-a întâmplat așa, dar griji au existat.

Am plecat cu autobuzul 62 și am stat sus, la etaj, așa având prilejul să vedem o panoramă mai extinsă a acestui vechi oraș. Și e vechi, foarte vechi iar asta răzbate din toate colțurile și din toate unghiurile din care privești.

Și după ce am ajuns la stația potrivită, am coborât și a urmat mersul pe jos. Mult, din nou, printr-un vânt năpraznic.

Și am vizitat tot ce ne-a ieșit în cale. Am citit tot de pe pliantele pe care le-am cules, și am încercat să intrăm în atmosfera acestui loc.

 

Cel mai mult am stat la Castle Park.

Colchester Castle Park este situat la nord-est de centrul orașului Colchester și este împărțit în Parcul Upper și Lower Park de către Zidul Roman care străbate prin est-vest. Parcul se întinde pe o suprafață de 11 hectare și este inclus în clasa a II-a în Registrul de parcuri și grădini de importanță istorică specială.

   

Muzeul Castelului, Muzeul Hollytrees, Play Park, Cafe, Crazy Golf și Bandstand sunt situate în Parcul Upper de lângă Centrul Town. Ambele clădiri sunt clasificate în clasa a II-a și parcul superior se află în zona de conservare a centrului orașului. Parcul Lower este adiacent terenului de cricket și se extinde în jos spre râul Colne.

   

Parcul se adresează tuturor vârstelor. Parcul de joacă, castelul bouncy, golful și lacul cu bărci sunt o adevărată atracție pentru tineri (e valabil și pentru cei cu inima tânără). Punctul de joc, grădinile și muzeele pot fi vizitate/savurate/apreciate de toți.

Dacă ar fi fost vară, cu siguranță am fi organizat acolo un picnic, să jucăm niște jocuri, dar mai ales să ne bucurăm de vegetația atât de diversificată.

Parcul este dotat cu multe banci. Asta înseamnă că de câte ori te cuprinde oboseala, ai unde să-ți tragi sufletul și să privești oamenii care te înconjoară.

Pe baza faptului că Colchester a fost menționat de Pliny cel Bătrân înainte de moartea sa în AD79, acesta pretinde a fi cel mai vechi oraș din Marea Britanie și patrimoniul său poate fi văzut de peste 2000 de ani de istorie în Castle Park. Nu numai că vă puteți bucura de istoria acestui parc uimitor, dar și de horticultura încântătoare pe care diferitele grădini din parc o au de oferit.

   

Știam, din dățile trecute, de existența celebrelor veverițe și abia așteptam reîntâlnirea cu ele. Și a fost de vis!

   

Am venit pregătiți pentru întâlnirea aceasta iar ele parcă știau. Berend a fost cu noi și ce au vorbit, numai ei știu. Nu numai cu veverițele ci și cu porumbeii, pescărușii ori rațele de toate felurile.

Cât am stat cu ele?
Mult, și poate am mai fi stat, dar se anunțau niște nori aducători de ploi.
Și, ia ghiciți! Ce au adus acești nori?
Ploaie. Multă ploaie, torențială și deosebit de rece. Însă până a sosit, noi am avut răgazul să revedem și înaripatele, diversele și gălăgioasele înaripate.

Dar știți cum este, fericirea nu ține mult și s-a dovedit și în această situație a fi adevărat. A pornit ploaia, însoțită de un vânt pe care nu ați fi vrut să-l priviți în ochi.

Am grăbit pasul spre a ne adăposti de ploaie și am stat în stația de autobuz, așteptând să vină pentru a ne reîntoarce acasă.

Deci, dacă doriți să vizitați muzeele și grădinile sau doar să vă relaxați și să vă bucurați de timpul liber, mersul pe jos, picnic ori să vă jucați într-o oază de verdeață și natură, Colchester Castle Park este locul potrivit. Nu ezitați!

Lasă un răspuns

%d