machetedidactice.com

În Regatul Unit, ziua a douăsprezecea a fost despre Natural History Museum din Colchester

Plimbările noastre prin oraș menite a descoperi locuri necunoscute ne-au adus mari bucurii prin ceea ce am găsit. Iar unul dintre locurile care ne-a ieșit în cale a produs o mare mirare și un regret de a nu avea și noi, în orașul în care trăim, așa ceva.

Natural History Museum din Colchester este un loc în care copiii pot descoperi și învăța lucruri din lumea animală iar exponatele sunt pe înțelesul lor. Este un amestec unic de afișaje fascinante, cea mai recentă tehnologie și activități practice.

Găzduit în vechea clădire a Bisericii All Saints, muzeul oferă o selecție excelentă de exponate de istorie naturală conservate prin arta taxidermiei, iar aici sunt organizate uneori și expoziții temporare.

Punctele culminante pentru majoritatea copiilor vor fi elementele interactive: ei se pot târî prin tunelurile subterane simulate ale unui bursuc și descoperi pe cine pot găsi locuind acolo. De asemenea pot mângâia o vulpe și arunca o privire prin fereastra viețuitoarelor nocturne! În plus, standul de cercetare cu cartoline care reprezintă Ciclul de viață al diferitelor viețuitoare precum lupele și microscopul pot ajuta cu adevărat să îi facă pe copii să se simtă bineveniți și să-și mențină interesul pentru cercetare și descoperire.

Când am intrat noi nu erau decât doi copilași cu mamele lor fiind foarte prinși în activitățile pe care le descopereau.
O atmosferă minunată, calmă și liniștită numai bună de a asimila noțiuni noi. Pentru noi, marea majoritate era cunoscută.

În câte grădinițe din România nu ar fi minunat să se găsească așa materiale la îndemâna copiilor? Ce benefic este în procesul de învățare materialul didactic care poate fi mânuit de cei mici și nu doar de ei, acestea putând fi folosite și în ciclul primar.

 

Am văzut și exponate care ne-au adus informații noi și asupra cărora am zăbovit minute bune.

Apropiați-vă de natură în timp ce descoperiți o perspectivă interesantă asupra mediului natural local din epoca de gheață chiar până astăzi. Dacă aveți drum, nu ezitați să faceți această vizită! Nouă ne-a lăsat o impresie minunată și am fost foarte fericiți că am descoperit ceva atât de interesant.

Lasă un răspuns

%d