machetedidactice.com

„Familia Willoughby” de Lois Lowry capitolele 5, 6 și 7

Aventura fraților Willoughby continuă în Capitolul 5 * Sosirea odioasei dădace în care aflăm că după câteva căutări, fiind în mare grabă, părinții angajează o bonă fără a mai ține nici un interviu plecând mai apoi în excursie fără a-și mai lua rămas bun de la ei.
E momentul să reamintesc faptul că orice lectură necesită, ori poate necesita folosirea unui dicționar. Se pot ivi cuvinte despre care să nu aveți cunoștință și este bine să elucidați acest mister.
Bunăoară, în acest capitol există cuvântul lugubru (Care exprimă sau produce groază; care amintește de moarte; înfiorător, macabru, sumbru, sinistru) ori odios (Care provoacă aversiune, indignare, dezgust; demn de ură; dezgustător, respingător; detestabil). E indicat să nu treceți peste ele fără a vă lămuri despre ce este vorba, așa vocabularul propriu fiind îmbogățit.

Capitolul 6 * Dădaca pregătește un terci de ovăz este momentul în care copiii fac cunoștință cu dădaca lor și constată că lucrurile nu stau așa cum au crezut bazându-se doar pe înfățișarea ei. Interacțiunea lui Tim cu ea este una pe care ceilalți copii, care-l consideră a fi șeful lor, este complet diferită de ce se așteptau să fie. Se vede treaba că pe ea nu a impresionat-o modul în care gestionează Tim punctele zilnice, mai mult, folosindu-se de această găselniță pentru a-și atinge scopul.

În Capitolul 7 * Magnatul melancolic apare domnul Melanoff, cel care locuia la conacul aflat la mare distanță de casa lunguiață a familiei Willoughby. Este momentul în care cititorul află informații mai detaliate despre acest domn și casa în care locuiește.

 

Lasă un răspuns