machetedidactice.com

„Familia Willoughby” de Lois Lowry capitolele 2, 3 și 4

Așa cum am promis, continui demersul meu într-ale lecturii, astăzi hotărând să pun mai multe capitole pentru că au fost mai mici.

În Capitolul 2 * Complotul părinților, aflăm cum în urma citirii unui fragment din povestea  Hansel și Gretel, părinților le vine o idee trăznită, asta ca să nu spun altfel. E inutil să vă reamintesc faptul că dacă nu ați apucat să citiți această poveste, să o faceți acum. Nu cumva să gândiți că e pentru copii mici pentru că de povești ai nevoie toată viața, indiferent de câți ani ai.

În Capitolul 3 * În care copiii contemplă viitorul lor ca orfani descoperim că nu doar părinții au o idee ci și cei patru copii. Și aici se face referire la romanul Grădina secretă scrisă de Francis Hodgson Burnett, la Pollyanna de Eleanor H. Porter despre care eu am scris aici, dar și la James și piersica uriașă de Roald Dahl despre care am scris aici. Vă invit să nu le ratați pentru că merită timpul investit în citirea lor.

Capitolul 4 * O vacanță iminentă anunță apariția dădacei, cea care va lua locul părinților aceștia plecând într-o vacanță.

Cred că sunteți încântați de această poveste atât de stranie. Mâine continuăm. Vacanță cu senin!

Lasă un răspuns

%d