machetedidactice.com

Machete didactice – Un cabinet de matematică, asta a fost provocarea mea din ultima vreme

Am primit cu nespusă bucurie provocarea de a amenaja un cabinet de matematică. Doamna profesoară Alina a crezut că sunt capabilă să transform o clasă de la o școală rurală, în ceva atrăgător și accesibil unor copii dornici de a intra în tainele acestei minunate materii.

Pentru că profesoara de matematică a dorit un spațiu mai mare pe care să afișeze formulele matematice ce le va folosi în acest an, alături de copiii ei de clasa a VI-a, am optat pentru confecționarea avizierelor. De ce le văd eu utile? Păi am mai povestit. Consider că este o modalitate extrem de facilă de a atașa ceea ce dorești să transmiți într-un spațiu restrâns și asta fără a fi nevoit să bați nu știu câte cuie așa deteriorând peretele. Avizierelor le pot fi alăturate elemente care să specifice materia vizată. În cazul de față, fiind vorba despre matematică, am considerat că cele care pot exemplifica acest lucru sunt formulele matematice, cum altfel.

Materiale septembrie 20157

Materiale septembrie 20156

Am dorit ca să nu încarc inutil sala, așa cum am vrut ca și elevii să aibă un spațiu în care să-și expună propriile lucrări. Vor putea face acest lucru folosind un alt afișier. Nu-mi doresc decât ca acesta să găzduiască multe lucrări frumoase. 🙂Materiale septembrie 20158

Doamna de matematică, Alina, fiind și diriginta acestei clase a VI-A, a mai dorit o rozetă numită Decalogul elevului. Pe petalele acestei rozete, zece la număr, pot fi puse mai multe lucruri, aici ținându-se seama doar de ceea ce dorește a urmări dirigintele.

Materiale septembrie 201510

Nu putea lipsi colțul Eco, el fiind reprezentat așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Materiale septembrie 20159

Nu-mi rămâne decât să aștept să aud care au fost reacțiile copiilor. Le doresc un an școlar plin de realizări și de bucurii!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: