machetedidactice.com

Pensiunea „La Filuță”, de neratat!

Nu este prima dată când vin aici, dar acum am avut răgazul necesar pentru a mă uita mai în amănunt la ce a reușit acest domn să clădească. Un colț de rai! Da, da! Un colț de rai.

Nici drumul până la destinație nu e de neglijat, mai ales acum când berzele sunt în cuiburi, copacii stau să înflorească, natura să prindă culoare. E drept, cam târziu însă vine o vreme când te bucuri de ceva ce stă să vină chiar de mai întârzie.

Dacă ajungeți în zonă nu trebuie să ratați Casa memorială a poetului Nicolae Labiș și nu cred că trebuie să reamintesc cine a fost el. Mai multe detalii puteți găsi aici.

Odată ajunși am constatat că natura oferă lăsându-te pe tine, întreprinzător, să faci ce știi tu mai bine ca s-o aduci în ochii lumii așa cum este: odihnitoare, surprinzătoare, splendidă.

Dacă ești priceput și ponderat, reușești.
Dacă ești hapsân și irațional, eșuezi.

Pensiunea La Filuță oferă servicii de cazare excelente unde puteți veni împreună cu familia, prietenii apropiați sau pentru o întâlnire de afaceri în zona Bucovinei. Aflată la 60 Km de județul Suceava și 35 Km de orașul Fălticeni, mai exact în satul Văleni Stănișoara în comuna Mălini, aceasta se întinde pe o suprafața de 1 hectar. În același timp ea se află în zona celor mai variate puncte de atracție ale Mălinului. 

Dotări: grup sanitar propriu, fiecare cameră fiind dotată cu televizor și frigider. Apartamentele oferă relaxarea și buna dispoziție, ce pot fi amplificate nu doar de rafinamentul locului, dar și de căldura șemineului ce accentuează naturalețea și romantismul ce domină aceste locuri. Camerele de la etaj sunt prevăzute cu terase ce dau un aer proaspăt și prietenos, astfel încât savurarea cafelei de dimineață te face să te simți, într-adevăr, în mijlocul naturii în Bucovina. Fiecare nivel al pensiunii are holuri spațioase, mobilate cu fotolii și canapele pentru a asigura pe deplin confortul dumneavoastră.

Pensiunea este dotată cu un restaurant tradițional cum cu siguranță nu ați mai văzut, făcut 100 % în stil tradițional bucovinean. Capacitatea restaurantului este de 60 locuri având în interiorul acestuia un impunător șemineu din piatră.

Meniul Restaurantului cuprinde preparatele tradiționale din Bucovina, gătite în aer liber în ceaune pe pirostii în văzul turiștilor, îmbiindu-vă privirea și gusturile cu viței la proțap, restaurantul pensiunii La Filuță fiind unul unic și original.

Obiectivul principal al restaurantului este Stâna turistică unde veți putea vedea cum se prepara cașul, urda, balmoșul și multe alte mâncăruri tradiționale cu specific bucovinean. Tarife masă: Mic dejun: 25 lei / pers.; (sursa: aici)

Pandemia aceasta l-a făcut pe proprietarul pensiunii să regândească modul în care poate primi turiștii în siguranță și așa au apărut separeurile, acolo unde sunt izolați de restul lumii familiile care vin împreună. O sală mai mult decât generoasă, loc de joacă pentru copii, grup sanitar este tot ce trebuie pentru a se evita aglomerația și interacțiunea cu persoane necunoscute.

Am petrecut câteva ore minunate, departe de tumultul cotidian, în liniște și armonie alături de o mână de oameni dragi.

Lasă un răspuns

%d