machetedidactice.com

Rugăminte

Rândurile ce vor urma nu se doresc a fi o dojană ci mai degrabă o invitație la introspecție atunci când vine vorba despre nehotărârile tale care nu te privesc doar pe tine.
Atunci când doriți că achiziționați ceva ce este confecționat special pentru dumneavoastră, este de preferat a vă gândi mai mult înainte, a analiza și a întoarce pe toate părțile de ce anume aveți nevoie. Abia după ce aveți toate argumentele legate de produsul respectiv și de utilitatea lui pentru activitatea la care urmează să-l folosiți, luați legătura cu cel care-l va confecționa.
Și în această etapă aveți de parcurs mai mulți pași în care aflați toate detaliile care vă sunt necesare, timpul de execuție, dimensiuni și nu în ultimul rând, prețul.
Dacă bateți palma cu partea cealaltă, mergeți până la capăt.
Însă, dacă după ce vedeți că totul este terminat și pregătit pentru plecare, vă râzgândiți și spuneți că nu mai aveți nevoie pentru că v-ați schimbat proiectul, adoptați o atitudine care nu vă face cinste.
Nu e un capăt de lume, vă puteți răzgândi când doriți, dar eu ce sunt vinovat de nehotărârea dumneavoastră? Atâta vreme cât eu mi-am onorat discuția, am fost serios și parolist, am pierdut timp și material pentru a-mi ține cuvântul dat, dumneavoastră de ce vă comportați așa?
Eu nu trimit un produs de serie ci unul confecționat SPECIAL PENTRU DUMNEATA. Unul care are niște particularități cerute de tine.
Nu era mai bine să solicit banii înainte de a mă apuca de lucru? Ba da, așa ar fi trebuit, însă eu am pornit de la premiza că sunteți serios și știți ce vreți.
Nu e un capăt de lume ci doar o dezamăgire că ești tratat cu dispreț deși nu ai făcut nimic să meriți acest lucru.
Mie personal îmi place să mă comport cu oamenii așa cum mi-ar plăcea să fiu tratată. Îmi place să fiu parolistă, corectă și cinstită și dacă am greșit, să recunosc și îndrept greșeala. Nu de puține ori am avut parte de răzgândiri în timpul derulării comenzii, dar ne-am regrupat din mers și am făcut de așa natură ca să fie convenabil pentru ambele părți.
Ori dacă materialul a ajuns la destinatar distrus din pricina transportului, am refăcut și trimis produsele rupte, totul fiind suportat de mine pentru că destinatarul nu era vinovat cu nimic, el având nevoie de material pentru a-și ține activitatea.
Și încă ceva: scuzele nu aduc timpul înapoi! Materialele le mai poți refolosi, transforma ori adapta, dar timpul pierdut este irecuperabil.

 


(sursa foto: aici)

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Rugăminte”