machetedidactice.com

„Povestea regelui care avea prea mult din toate” de Maria Papayanni

Nu știu cum vin poveștile astea să se muleze atât de bine pe această perioadă pe care o traversăm. Ori poate așa mi se pare…

Astăzi este despre un rege puternic și iubit care-i copleșit de neîncredere și frică, după ce a avut coșmaruri. Visurile lui erau despre cum își pierde averea și dragostea poporului său pentru totdeauna. Stăpânit de amăgirea lui, se izolează de propriii supuși, dar și de familie. Zâmbetul, bucuria, cântul, dansul chiar și privitul ochi în ochi nu mai sunt permise.
Regele poartă tot ceea ce deține împreună cu el într-un sac uriaș, până când într-o zi se petrece ceva tragic.
În urma acestui eveniment, copiii săi deschid sacul pentru a-și împărtăși în cele din urmă fericirea.

 

În aceast basm, autoarea apreciată de critică, Maria Papayanni, promovează valori precum libertatea și comunicarea împlinită care se opun avuției, bogăției și fricii de viață. Ea o face descriind elemente alegorice într-un mod viu și inspirat. Ilustrațiile semnate de Effie Lada – care a primit, de asemenea, multiple premii și recunoașteri internaționale – sunt delicate și, în același timp, expresive; ele subliniază dimensiunile afective ale textului prin formă și culoare.

Am realizat câteva materiale care, sper eu, vor veni în ajutorul celor care doresc să meargă puțin mai departe cu povestea. În primul rând, pentru înțelegerea textului, am realizat pentru cei mici niște fișe.

Cred că vor fi de ajutor și se va petrece timp de calitate în compania lor.

Pentru matematică, am făcut o fișă mai nostimă ce poate fi folosită de copiii din clasele primare. Evident că pot fi adaptate.

O poveste de poveste, Povestea regelui care avea prea mult din toate de Maria Papayanni apărută la editura cartemma. Mulțumim pentru clipele prețioase!

Lasă un răspuns

%d