machetedidactice.com

„The Beasts of Grimheart” by Kieran Larwood

Uite că poșta română, pentru că acolo am primit cartea pe care am comandat-o la Book Depository, „The Beasts of Grimheart” by Kieran Larwood, s-a sincronizat cum nu se putea mai bine cu lectura copilului (și nu numai a lui). Recipisa găsită în cutia poștală m-a anunțat că pot ridica pachetul ceea ce am făcut de îndată.

Nici nu a apucat bine să-l desfacă  că s-a și pus pe citit și nu s-a mai oprit până nu a terminat-o. Asta pentru mine a însemnat că a plăcut tare și că așa arată o poveste care i-a mers la suflet. Bucuria a fost și datorită faptului că lectura s-a făcut în limba engleză, ajungând să nu întâmpine nici o greutate în înțelegerea textului.

Iepurele Războinic Podkin, sora sa, Paz și fratele lor mai mic, Puk, pornesc într-o căutare aparent imposibilă pentru a împiedica soldații Gorm să anihileze cele Cinci Tărâmuri și locuitorii săi în această continuare a The Gift of Dark Hallow (2018).

Într-o poveste cadru, Puk, acum un bard în vârstă capturat de asasini, trebuie să spună adevărata poveste a legendarei bătălii de la Sparrowfast pentru a-și salva viața. Pe măsură ce povestea lui Puk se desfășoară, Podkin, familia sa și un grup de prieteni în viață se află la Dark Hallow Warren, în pădurea Grimheart. Cu armata Gorm amenințând că va devasta Grimheart, Podkin, Paz și Pook pleacă spre Sparrowfast Warren pentru a face apel la unchiul lor să le dea arcul său magic, singurul care-l poate distruge pe Gorm Lord Scramashank.
O listă ilustrată cu toate aceste arme magice apare la finalul poveștii.

Trădați, fug de adânc în Grimheart, unde sunt salvați de Gardienii din Grimwode, iepuri uriași care păzeau pădurea străveche care așteptau sosirea lor. După ce au asigurat o coroană magică cu coarne pentru a fi folosită în iminenta luptă cu Gorm, Podkin, Paz și Pook se întorc în Dark Hallow pentru a găsi armata Gorm înaintând și pe unchiul lor refuzând să le dea arcul. Încă o dată, totul depinde de tânărul Podkin. Ilustrațiile captivante vin că comute dilema povestirii lui Puk și amintirea bătăliei.

Deasemenea trebuie menționat că există și în această carte, a treia, hărțile care-l ajută pe cititor să fie în poveste, neputându-se rătăci.

Despre autor: Kieran Larwood a fost pasionat de mic de povești, de când a citit The Hobbit. A absolvit Universitatea Southampton la specialitatea Literatură Engleză și a lucrat ca profesor la o școală primară. Acum este scriitor cu normă întreagă. Trăiește pe insula Wight și între muncă, rolul de părinte și scris îi mai rămâne foarte puțin timp de dormit.

Despre ilustrator: David Wyatt trăiește în Devon. A ilustrat multe nuvele și este foarte apreciat pentru modul în care-și construiește personajele. A ilustrat și poveștile altor autori cum ar fi Terry Pratchett și J.R.R. Tolkien.

În ceea ce ne privește și povestea din spatele poveștii este captivantă. Spor la citit!

Lasă un răspuns