machetedidactice.com

De ziua internațională a cărții…

Suntem bucuroși să ne aflăm într-un loc în care cartea e la mare preț. Un centru universitar, precum cel de la Essex, nu are cum să nu fie asociat cu cartea.

Am venit și astăzi aici, semn că ne place, e bine și avem ce învăța. Chiar dacă eu sunt la vârsta la care sunt, consider că încă mai am multe de descoperit, iar în ceea ce-l privește pe Luca, el e in plin proces de formare.

Campusul e mai animat ca ieri, pentru că a fost vacanță, așa frecvența fiind mult mai redusă. Însă astăzi, când am ajuns, am avut senzația că am intrat într-un furnicar multinațional. E fascinant să stai să privești cum toate continentele și-au trimis reprezentanții, iar ei reușesc să le reprezinte cum știu mai bine. Culorile pielii, forma fețelor, îmbrăcămintea, atitudinea, limba în care comunică totul este de urmărit. Se poate face un studiu cu ce se petrece și în afara orelor de clasă, studiu care ar interesa pe mulți, sunt convinsă.

Imediat ce am intrat în campus am fost întâmpinați de un fluture și un castan înflorit. Mă bucur că am reușit să prind aceste minunate flori în totală lor splendoare prima dată în an, aici.

Deasemenea, nici rațele nu erau absente, nemaifiind pe lac ci pe la mesele studenților, cerșind firimituri de pâine.

Sunt o prezență comună, făcând parte din peisaj.

Am luat o cafea și o ciocolată și l-am însoțit pe Răzvan pe unde a avut treabă.

La ora prânzului am mers la cantină, un loc în care tarifele sunt ca pentru studenți, iar masa delicioasă. Cu cel mult 6.30£ mănânci pe săturate, având posibilitatea de a mânca și meniu de regim dacă este cazul. Spun asta pentru că în America, acolo unde Răsvan a studiat un an, nu a existat această opțiune, mâncarea fiind de tip fast-food.

Eu am mâncat un soi de paste cu bacon, la care am adăugat niște mazăre natur, Luca a luat pui cu cartofi piure iar Răzvan a mâncat un cotlet de porc cu piure (în el era pus muștar de Dijon) și ceva morcovi fierți. Totul a costat 17£.

Am plecat lăsându-l pe Răzvan să termine ce avea în plan, iar noi am plecat la plimbare.

Evident că am intrat în prima loc în care știam că găsim cărți. E foarte greu să te hotărăști ce și cum să cumperi, cu atât mai mult cu cât ai mereu tendința de a compara prețurile de la noi cu cele de aici. Ori cartea în limba engleză, la noi, atunci când nu sunt reduceri, are preț destul de piperat.

Până la urmă a ales ceva și am plecat mai departe. E un exercițiu greu, ăsta cu abținutul, dar nu avem ce face. Ne bucurăm că se poate și atât.

Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d