Cu fiecare lecție nouă de la materia Științe, Luca își dă seama că venim și completăm noțiuni despre care am mai vorbit și că nu suntem străini de ceea ce se spune. E adevărat că pentru el ceea ce spune doamna are o sonoritate aparte, însă pe mine mă bucură faptul că înțelege cum îi predă și mai ales, iubește să meargă la școală.
De această dată a ajuns la unitatea 4 acolo unde se face vorbire despre:
volumul corpurilor
masa corpurilor
densitatea substanțelor și plutirea corpurilor
magneți
circuitul electric simplu
Spuneam că astăzi a avut de învățat despre masa corpurilor, echilibru și cântărire. Și am scos jocul cu care s-a jucat de atâtea ori. Totul se vede acum cu alți ochi, se încearcă mai multe variante, nu mai este nevoie de intervenția mea. Clipe plăcute în compania unor îndeletniciri utile. Sunt dăți în care, în primă fază, dorește să reproducă modul în care se juca cu aceste jocuri atunci când era mic. Pentru asta îmi cere tot soiul de detalii și-i foarte amuzat de ceea ce aude.
Așadar, am scos jocul necesar acestei activități. Numele lui Jocul cântarului.
Copiii pot învăţa prin joacă să calculeze şi să echilibreze cântarul prin adăugarea şi retragerea diferitelor greutăți. Jocul conține un cântar din plastic, diferite greutăți și fructe din plastic și 16 planșe cu exerciții și instrucțiuni de utilizare cu răspunsuri.
A urmat o partidă de joacă în care a făcut tot soiul de cântăriri răspunzând și la întrebările de pe cartolinele aflate în joc dar și altele.
Jocurile copilăriei – despre cântărire – video
Și-a reîmprospătat memoria: corpurile sunt alcătuite din substanțe naturale sau prelucrate. Deasemenea a învățat că masa este o însușire a unui corp care arată cantitatea de substanță din care e făcută. Masa se măsoară cu balanța și cântarul iar unitățile de măsură sunt kilogramul cu multiplii și submultiplii săi. A avut de făcut pentru portofoliu, o colecție de imagini și informații despre diferite modele de cântare și balanțe.
Spor la învățat!