machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 12

O zi în care nu s-a mers la școală pentru că am fost la analize care s-au soldat cu o stare de rău, drept pentru care am venit acasă. Cred că în ciuda vitejiei afișate, frica a reușit să se strecoare și chiar dacă a stat fără probleme la recoltat, fața lui spunea altceva. A rămas fără vlagă și alb ca varul.

Și-a revenit după ce am ajuns acasă, s-a mai liniștit fără a-și recăpăta tonusul obișnuit. Se pare că există o componentă, emoțională, iar ea atârnă greu în ecuație.

În fine, după ce totul a fost ok, cartolina s-a cerut citită și cartea zilei, cunoscută.

Cartea zilei este una ce acum s-a cerut în atenția copilului. Tabelul periodic Elemente cu stil apărută la Editura Rao, creată de Basher și cu un text semnat de Adrian Dingle. Nu m-am înșelat, a avut lipici din prima.

A fost foarte curios și a citit destul de mult din ea. Pe măsură ce citea, întrebările erau și mai multe iar curiozitatea sporea. Nu a fost posibil să i se aloce mai mult, asta pentru că mâine e teza la matematică și a trebuit făcută o recapitulare. Dar zilele nu au intrat în sac.

Așadar, astăzi a fost o zi în care s-a vorbit de elemente chimice și nu știu cum s-a brodit de s-a cuplat și cu analizele luate. Când spuneam că azi i-a venit rândul cărții!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Advent 2017 * Ziua cu numărul 12”

%d