machetedidactice.com

Trei zile până la teza de limbă română

Anul acesta, doamna dirigintă, profesoara de limba română, a decis ca teza să fie dată pe data de 4 decembrie, imediat după ce copiii se reîntorc la școală după vacanța de 4 zile.
Cum nu avem programată nici o ieșire, am făcut un program în care să se facă o recapitulare pentru această lucrare importantă.
Am achiziționat o carte de pe care copiii lucrează la școală, dar și acasă, de fapt un caiet de lucru apărut la Booklet în anul 2017, scris de Mariana Cheroiu și Nicoleta Kuttesch. E un caiet bun, frumos tipărit, cu foi de calitate și cu exerciții ademenitoare care te îmbie la studiu. Se lucrează mult din el la școală iar temele tot de acolo sunt date.

Dar noi, acasă, am apelat și la un caiet apărut la Erc Press Educativ, cel semnat de Marin Iancu și Cristina Budeș, din care am ales să lucrăm în completare. Sunt atât de binevenite aceste exerciții nu numai pentru copii ci și pentru părinții lor, asta pentru că mai așază în ordine anume lucruri care, poate, s-au uitat.

 

Sunt convinsă că nu puțini vor fi părinții care vor întâmpina greutăți la rezolvarea cerințelor. Noi petrecem momente extrem de plăcute, rezolvându-le. Mai comentez și eu dar Luca este cel care are întâietate.

Până acum am recapitulat noțiuni de fonetică, noțiuni de vocabular, structura vocabularului, mijloace interne de îmbogățire a vocabularului. Mâine și poimâine vom continua cu aceeași voie bună.

Luminițele pâlpâie, în casă e cald și miroase a mandarine proaspăt cojite dar și a mere coapte iar noi trăim la maxim fiecare clipă. Voi, cum reușiți să vă descurcați?

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Trei zile până la teza de limbă română”

%d