machetedidactice.com

„Gelsomino în țara mincinoșilor” de Gianni Rodari

Printre multe alte activități nu am lăsat deoparte nici cititul. Nu mai este atât de susținut ca în vacanță, dar este. O carte pe care Luca a citit-o cu plăcere este Gelsomino în țara mincinoșilor. L-am auzit, nu o dată, râzând din tot sufletul și am înțeles că îl deconectează și-l destinde.

Dar să vă spun care este părerea lui.

De ce vă invit să citiți această carte? Pentru că este amuzantă fiind o ficțiune. Întâmplările de acolo ar avea altă relevanță dacă s-ar petrece aevea. Imaginați-vă cum ați reacționa atunci când colegul de clasă ar sparge geamurile cu ajutorul vocii.

Dar dacă ați trăi într-un oraș în care toată lumea ar spune minciuni? Da, știu, sunt situații în care o minciunică spusă la momentul oportun poate salva.

Dacă ai putea cu ajutorul vocii să smulgi desenele de pe ziduri, să le dai viață iar acestea să colinde pe străzile din oraș? Iar întrebările nu se opresc aici. Trebuie să citiți cartea pentru a le afla.

Gianni Rodari, autor a unor povești de neuitat printre care și Cipollino pe care dacă nu ați apucat s-o citiți până acum, merită să vă aplecați și asupra ei. Este o minune de poveste tot despre un băiețel.

Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d