machetedidactice.com

Machete didactice – Tot despre școlari și tot despre albinuțe

Pregătirile sunt în toi! E așa o activitate intensă prin toate școlile pentru că a mai rămas foarte puțin până la start.
Multe din săli sunt încă pline de var în timp ce altele, acolo unde implicarea învățătoarelor/educatoarelor a fost mai intensă, sunt aproape gata. Mici retușuri ce se mai cer a fi făcute și e gata!
În majoritatea cazurilor ceea ce s-a făcut a fost suportat de dascălul de la catedră și nu e normal să fie așa.
Dar oare cum e mai bine să procedezi: să lași clasa așa cum este ori să investești în ea?
Să aștepți ca școala să facă ceea ce trebuie să facă, în mod firesc, sau să primești copiii într-un mediu care te îndeamnă la orice numai la învățat, nu?
Am auzit, de multe ori, că cei care păstoresc clasele ar trebui să nu mai facă nimic și să-și desfășoare activitatea, dacă astea sunt condițiile, numai cu cretă și tablă. Și poate așa ar trebui dar asta ar avea sorți de izbândă în a schimba ceva doar dacă este făcut la unison: în toate unitățile de învățământ fie ele de nivel preșcolar, școlar ori gimnazial.
Dar se știe că sunt și locuri în care se mai implică părinții, pe lângă intervenția substanțială a dascălului.
Și așa, am ajuns să colaborez cu o doamnă pe care mi-aș fi dorit-o învățătoare. Blândă, calmă, frumoasă la chip și suflet.
În ciuda zumzetelor din afara clasei, eu cred cu tărie că cei mici, albinuțele de la Pregătitoare, vor simți căldura și bucuria cu care sunt așteptați. Pe toată lumea nu poți mulțumi dar important este ca seara, atunci când pui capul pe pernă, tu să fii acela care să aibă vise colorate. Pline de satisfacția că ai putut contribui la un start curat, bun și nu furat!
Clinchet de clopoțel cristalin, albinuțe harnice!

Lasă un răspuns

%d