machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a * Dacă nici acum, atunci când?

Elevii de clasa a V-a vor învăţa după un manual de urgenţă! Singurul manual gata – cel de educaţie fizică!

 Anul acesta, elevii de clasa a V-a vor învăţa după un manual de urgenţă în primele două luni. Poate chiar şi mai mult dacă nu se vor rezolva, în timp, problemele generate de către contestaţii.

Ministrul Liviu Pop nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru modul în care a gestionat toată operaţiunea ce ţine de tipărirea manualelor.

Compendiul are aproape 300 de pagini şi conţine materia pentru primele două luni. Profesorii nu îşi doresc acest compendiu şi e puţin probabil că îl şi vor folosi.

Cu toate acestea, manualul va fi tipărit într-un numpăr de 177.000 de exemplare.

Ca o ironie, singurul manual pe care copiii de clasa a V-a îl vor avea la început de an va fi cel de… educaţie fizică!

(sursa: http://www.bitpress.ro)

Stai și te uiți ca un tâmpit la elucubrațiile ministeriabililor noștri. Cei care se ocupă, teoretic, de educația copiilor noștri, acei care peste nu prea mulți ani le vor ocupa scaunele.
Eu am trecut cu al doilea copil de clasa a V-a, cu destule opinteli, multă răbdare și foarte multă implicare. Dar nu e vorba numai de al meu ci de ceea ce fac și hotărăsc cei de sus. Poate că modul lor de a acționa a scos la iveală incompetența crasă și incapacitatea de a gestiona un domeniu și așa sluțit și dărâmat de șleahta din urma lor.
27 de ani de experimente care au dus nația asta acolo unde au dus-o. Copii care-și doresc să fie ca maneliștii ori ca topmodelele, lipsa unei scări de valori autentice, impostura și minciuna adusă la rang înalt.
Fiul meu cel mare nu mai dorește să revină în țară și ca el sunt mii de tineri. Părinți care nu știu cum să fugă mai repede pentru a nu-și compromite definitiv copii. Dar nu putem pleca toți, asta este clar.
Eu nu am abilitățile necesare de a interveni dar unde sunt cei care știu ce să facă și cum să facă.
Ieșiți la lumină până nu este totul pierdut!
Veți fi susținuți de cei care nu sunt atinși de microbul politicii și a intereselor meschine.
Dascăli cu har și dedicație, interveniți! Puterea e în mâinile voastre! Mai mulți veți avea sorți de izbândă, cu siguranță!
Până atunci eu voi călători printre stele, în țara mea. Pe fiecare dintre ele este scris un cuvânt. Bănuiți care sunt acelea?

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Școlărel de clasa a V-a * Dacă nici acum, atunci când?”