machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a * „Poeme fără Arpagic pentru cititorul cel mai mic” de Ana Blandiana

Uite cum din bibliotecă a sărit, la momentul oportun, o carte ce se potrivește mănusă cu modul în care arată grădina din Paradisul Verde. Nu poți să rămâi indiferent la această împăunare a copacilor din grădină așa cum nu ai cum să nu te bucuri că versurile scrise de Ana Blandiana vin să bucure noi generații de cititori.

Ana Blandiana, cea care a oferit micilor cititori, de-a lungul timpului, mai multe versuri pline de gingășie și candoare. Ne amintim de „Întâmplări din grădina meaAlte întâmplări din grădina mea”, Întâmplări de pe strada meaCartea albă a lui ArpagicPoeme fără Arpagic pentru cititorul cel mai micÎntoarcerea lui Arpagicetc.

Noi am profitat la maxim de această întâlnire și iată cum am procedat. Sper să vorbească imaginile și clipurile mult mai bine decât o fac eu. Și vă mai îndemn să nu ocoliți să citiți versuri copiilor. Asta până vor începe ei să o facă, din proprie inițiativă.

Și ca să ne credeți, iată instantanee din grădină. Nu-i așa că-s delicioase fructele chiar dacă unele dintre ele nu sunt coapte, încă!
Nu-i așa că între două salturi în apă, poeziile sunt mai alunecoase și te învăluie mai bine?

Încercăm să ne îmbrăcăm sufletul cu imagini, cuvinte alese și cu activități practice atractive. E vorba de cele în care putem intra nu doar visa.

Lasă un răspuns

%d