machetedidactice.com

Machete didactice – Un castel… mare cât inima mea

Uite că a venit momentul să fac și un castel mare, mare, mare. Poate vă veți întreba; cât de mare? Păi, înălțimea de 1.80m și lungimea de 3m cu tot cu aripile laterale care-l țin în picioare.

A fost necesară construirea lui pentru un Cerc Pedagogic la o grădiniță foarte frumoasă, Grădinița cu program prelungit Gulliver, din Suceava. E un centru de învățământ pentru preșcolari, foarte frumos, amenajat cu gust dar mai ales îndrumat de adevărați dascăli. Nu este pentru prima dată când colaborez cu doamnele de la Gulliver și revenirea mea acolo a reprezentat o mare bucurie.

Dar să revin la materialul ce a fost necesar desfășurării acestei lecții atât de importante. Bineînțeles că doar o parte din el, detaliile și tot materialul mărunt fiind realizat de doamna Consuela Gheorghiță, doamna care a susținut lecția, alături de colegele sale.

Unul dintre motivele pentru care acest castel a avut dimensiunea asta a fost spațiul extrem de ofertant, deoarece grupa este spațioasă și luminoasă, așadar exista cadrul necesar pentru a fi expus.

Al doilea motiv pentru care acest castel a avut o așa mare dimensiune a fost acela că în interiorul lui trebuiau să intre patru Zâne Anotimpuri, iar ele au fost alese din rândul unor studente deci trebuia să găzduiască niște adulți, nu copii. Și am înțeles că totul a decurs conform planului, adică au încăput. 🙂

Pe lângă castel, am mai confecționat niște copaci de dimensiuni destul de mari. Un copac avea 1.30 m înălțime iar coroana măsura 80 centimetri lățime.

Patru dintre copacii meșteriți au reprezentat anotimpurile și pentru a fi mai ușor pentru copii am ales să pun la baza lor, pe postament, un element reprezentativ anotimpului respectiv.

De pe fiecare copac, la un moment dat din lecție, copiii trebuiau să elimine intrusul, adică elementul care nu se potrivea anotimpului din cele care erau afișate pe coroană.

În fața castelului a mai trebuit confecționată o cărare puzzle iar aceasta a fost alcătuită din șase bucăți.

Le-am confecționat iar pentru a le transporta a trebuit să închiriez o dubă, pentru că nu au încăput în nici o mașină. Dar până la această etapă, ne-am jucat și noi cu ele, interpretând diferite roluri care mai de care mai hazlii.

Mulțumesc doamnei Consuela, pentru provocare dar și pentru spiritul vesel și optimist adoptat. Doresc să-i mulțumesc  și doamnei director, pentru deschidere și profesionalism. A fost o plăcere această colaborare!

P.S. Am înțeles că următoarea destinație a acestui castel va fi într-o piesă de teatru. Nu-i așa că-i minunat?

Lasă un răspuns

%d