machetedidactice.com

Când pentru a reuși nu sunt necesare doar cunoștințele

Am aflat, încă o dată, că sunt situații în care oricât de pregătit ai fi, cunoștințele nu-ți asigură o cale sigură spre succes. Sunt mai multe date care adunate, fac posibilă o finalitate pozitivă.
Și există momente în care este extrem de greu de gestionat emoționalul, acele sentimente pe care nu le poți ține în frâu, gestiona. Însă știu că sunt metode de a le înfrânge ori a le ține sub control.
Puteți face față fricii de necunoscut dacă găsiți cauza ei, aflați despre ce vă este frică și vă expuneți la ceea ce simțiți.

Organizează-te și pregătește-te.
Dacă ești organizat și pregătit te vei ocupa de frică de necunoscut mai ușor. Știind unde ar trebui să fii, când ar trebui să fii acolo, ce materiale ai nevoie și unde vor fi materialele astea vor ajuta foarte mult. Aceasta va elimina o mare parte din frica ta pentru ca vei avea control asupra unora dintre factorii care te pot ingrijora. Chiar dacă asta nu va elimina sentimentul de disconfort, e important de știut că ajută.

Pregătește-te să-ți înfrunți frica.
Confruntându-te cu frica te poate ajuta să-ți dai seama că situația nu este la fel de rea cum ți-ai imaginat și-ți construiește încrederea atunci când îți arăți că o poți face.

Pașii mici pot ajuta la construirea încrederii în tine în timp ce depășești fiecare nouă provocare. De asemenea, te poate ajuta să afli ce strategii funcționează pentru a te ajuta să te ocupi de frică. În acest fel, poți utiliza aceste strategii și încredere atunci când te confrunți cu mari temeri. Un terapeut care este specializat în „desensibilizarea sistematică” poate structura acest proces pentru tine.

În unele cazuri, frica de necunoscut poate provoca atacuri de panică sau chiar se poate dezvolta într-o fobie sau tulburare de anxietate. Dacă frica ta cauzează vătămări semnificative în viața ta, poate dorești să iei în considerare discuția cu un profesionist în acest domeniu. Aceștia îți pot oferi strategii care să te ajute să faci față, opțiunile de tratament și să abordezi orice probleme mai profunde pe care le ai.
Așadar, soluții se găsesc, important este să nu abandonezi lupta cu aceste frici. Până la urmă, mai devreme ori mai târziu, vor fi învinse.

În viața asta ești ca-ntr-un carusel, nu știi ce urmează și nici când ești sus ori jos.

Lasă un răspuns

%d