machetedidactice.com

Activități educative copii – „The Mimpins” – răsfăț de la Roald Dahl

Despre Roald Dahl am crezut multă vreme că a scris doar despre Matilda și Charlie. Puteți vedea, accesând link-urile de mai jos, cum a fost întâlnirea noastră cu ei.

„Charlie și fabrica de ciocolată” de Roald Dahl, un regal binevenit la orice vârstă
Despre Matilda, sau cum a făcut cunoștință Luca,cu o fetiță deosebită</a
Care sunt eroii voștri preferați din cărțile lui Roald Dahl?
A urmat apoi  
„Danny, campionul lumii” de Roald Dahl, o altă poveste la fel de frumoasă pentru că lista să continue cu titluri ale aceluiași autor dar scrise în limba engleză. Aplecarea lui Luca pentru această limbă dar și vizitele noastre la Londra au facilitat aceste întâlniri. Și nu a fost rău deloc!
„The great mouse plot” de Roald Dahl
și
„Esio Trot ” sau despre o continuare a răsfățului oferit de Roald Dahl
stau mărturie.

Căutările noastre au scos la lumină și alte titluri, pe care nu am ratat a le achiziționa și acum suntem în măsură să vă povestim despre Minpins. O reală bucurie a fost întâlnirea cu ei, drept pentru care vă invităm să nu o ocoliți.
A sosit în casa noastră alături de alte titluri în limba engleză, dar ea a fost prima citită din acest lot.

The Minpins

Little Billy s-a plictisit de a mai fi bun și ascultător așa că se hotărăște să ignore avertismentul mamei sale de a nu pătrunde în Pădurea Păcatelor – The Forest of Sin.

none come out, but many go in.

Cedează insistențelor diavolului și pleacă pentru a explora pădurea. Totul decurge minunat până când aude niște zgomote înfiorătoare ale unui monstru care scuipă flăcări.

Then suddenly he heard another noise that was somehow more fearsome still. It was the pounding of gigantic galloping hooves on the floor forest.
He glance round again, but the Thing, the Beast, the Monster, or whatever it was. was hidden his sight by the smoke it shot out as it galloped forward.
The smoky-breath was billowing all around him now. He could feel its hotness. Worse still, he could smell its smell. The smell was disgusting. It was the stench that comes from deep inside the tummy of a meat-eating animal.

img506

Din fericire, el descoperă un copac în care se poate urca iar ramurile lui superioare găzduiesc un întreg sat de omuleți – The Minpins.

img507

Află că acești omuleți sunt înspăimântați de  mostrul care nu-i lasă să se hrănească și să coboare din copaci. Pot ajunge de la o casă la alta cu ajutorul păsărilor care sunt folosite ca mijloace de locomoție, asta pentru că pe pământ nu se putea coborî.

DSCN7896

Auzind acestea, băiatul pune la cale un plan pentru a putea scăpa de pacostea fioroasă. Este transportat de o lebădă mare, singura în măsură să-l care având în vedere greutatea lui.
Lebăda îi arată, în călătoriile lor, o altă lume și așa, băiatul are parte de o viață neplictisitoare.

img508
În povestea asta singurul adult prezent este mama copilului, cea care este insensibilă la dorințele și spusele lui. Se simte îndemnul autorului de a fi mai atenți la faptul că cele mai mari secrete pot fi ascunse în locuri mai puțin probabile, sau mai bine spus, acolo unde nu te aștepți.
Trebuie menționat faptul că povestea este ilustrată de Patrick Benson, care reușește să îmbrace vizual, într-un mare fel, narațiunea. Cei care au citit poveștile lui Dahl știu că marea majoritate a lor sunt ilustrate de Quentin Blake.
Am reușit, ca de multe alte dăți, să ne bucurăm de o lectură în sânul naturii. Iar cadrul în care a avut loc acest fapt seamănă la scară mai redusă, cu cel al poveștii. Noroc că nu era și Monstrul prin preajmă. 🙂

The Minpins1

The Minpins2

Am și lucrat apoi pe marginea acestui text. Multe discuții se înfiripă.

The Minpins3

Teaching Ideas and Resources – acolo găsiți multe idei utile.

Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d