machetedidactice.com

Activități educative copii – „La vita e bella” Italia

Italia!
Primele gânduri sunt: Veneția cu gondole, Florența cu muzee greu de descris în cuvinte, Verona cu Romeo și Julieta, Pisa cu înclinatu-i Turn. Și mai trebuie câteva pagini bune pentru a continua.
Pentru ca Dumnezeu ne-a iubit, am ajuns în Italia și fizic, împreună cu toată familia și acest periplu a însemnat mulți kilometri parcurși, multă imagine imprimată în suflete, ochi, minte dar și magnetic!
Această vizită a rămas învelită într-o mantie prețioasă pentru că nu a fost pregătită ci pentru că destinul ne-a îndrumat pașii pe acolo.
Am avut senzația că m-am transformat într-un burete dornic de a absorbi atât de multă imagine și informație, încât ceea ce-a urmat, adică savurarea trăirilor, reprezinta ceva ce nu-mi poate nimeni lua!
Chiar dacă Luca la acea ora era un copilaș mic – mic, sunt convinsă că simțurile lui au reținut câte ceva și poate vom reuși în viitorul apropiat să retrăim experiența, însă văzută cu alți ochi.
În câteva imagini, așa a fost la Veneția!

img241

img242

img243

img244

img245

img246

img247

img248

img249

img250

img251

img252

Și dacă pe această temă am putut călători și fizic, am dorit ca acum, când Luca este școlar și poate face o multitudine de activități să revenim pe tărâmuri italiene, imaginar, și să aflăm cât mai multe informații despre această țară atât de deosebită.
Mai jos, voi descrie acest periplu.

Cărțile din care am citit informațiile necesare au fost Mica enciclopedie pentru copii Larousse, dar și Memo pentru cei mici. Deasemenea, nu putea lipsi macheta didactică cu continentul Europa. După ce a citit din materialele pregătite, Luca a identificat Italia pe hartă și i-a pus stegulețul. A observat că acestă țară are forma unei cizme. A aflat că Roma este capitala Italiei, că orașul Pisa este un oraș celebru pentru turnul său înclinat, că Italia are trei vulcani activi: Vezuviu, Stromboli, Etna.

După ce toate acestea au fost deslușite, a completat câteva fișe pregătite pe această temă. Una dintre ele a avut denumirea „Propoziții muzicale”, fișă în care am scris câteva cuvinte legate de subiectul nostru de astăzi, iar cuvintele au fost plasate în interiorul unor note muzicale, cu care Luca a trebuit mai apoi să alcătuiască propoziții.

img523

img524

img525

Aventura noastră italiană s-a terminat cu două craft-uri, unde Luca a confecționat o fetiță – una bella ragazza asemenea băiețelului francez, prezent în lecția noastră despre Franța, dar și un  Turn, asemenea celui din Pisa.
Materialele necesare confecționării fetiței au fost:
bilă polistiren
tub de hârtie
autocolant roșu, alb, verde
ochișori
ața pentru păr.
În cadrul acestui craft, Luca a decupat, lipit, asamblat iar rezultatul final l-a mulțumit (și nu numai pe el!). A avut nevoie de puțin ajutor la lipit părul, dar în rest s-a descurcat de minune.

Tot la această temă s-a confecționat și Turnul din Pisa iar materialele necesare au fost următoarele:
fir de catifea
lipici
foarfece și un sul de carton.

Dacă v-am ațâțat curiozitatea înseamnă că pe lista voastră de explorat se află și Italia. Cu siguranță nu veți regreta niciodată alegerea făcută!

Lasă un răspuns

%d