machetedidactice.com

Activități educative copii – Am pus punct unui capitol foarte important din viața noastră

Da, foarte important. Abia acum putem spune că și la noi s-a terminat școala. 🙂
Pentru că alegerea copilului de a urma, în ciclul gimnazial, o clasă cu profil engleză intensiv a necesitat darea unei testări.
După ce ieri a avut loc premierea, acolo unde au fost emoții, astăzi emoțiile s-au situat pe alt palier; mult mai intense și mai solicitante.
Darul primit de la doamna a fost pe placul lui cu toate că s-a mirat de ceea ce a găsit în el. Dacă în ceea ce privește „Familia mea și animalele ei” nu a fost nici o mirare pentru că a fost părtaș la căutarea ei, nu același lucru pot spune despre „Jurnalul meu trăsnit pentru vacanță”, asta că după el, acest jurnal nu poate fi numit carte. Și cam are dreptate. 🙂

bookpic-familia-mea-si-alte-animale-78745

paralela-45-jurnalul-meu-trasnit-pentru-vacanta-smith-keri

20160624_082833

Sunt curioasă să văd ce se va alege de celebrul jurnal.

După ce premierea s-a sfârșit, emoțiile au continuat. Nici somnul nu a fost somn, asta pentru că la 4 dimineața el era deja gata de „luptă”.
Era pregătit, pentru că de-a lungul anilor a fost conștiincios și constant în procesul de învățare. E drept că există și o afinitate față de această limbă, eu venind doar în întâmpinarea dorinței și preocupării lui. Așadar, abia așteptam să se termine pentru a merge mai departe într-o nouă etapă.

La ora 8.30, în fața școlii era plin de elevi, care mai de care mai emoționați. Lângă ei părinții fierți și ei. La propriu pentru că vremea de aici a fost azi caniculară.

20160625_082128

Testarea a fost atât scrisă cât și orală. La scris, subiectul îl puteți vedea mai jos.

img497 - Copy

Au intrat la ora 9.00 și după aproximativ o oră și ceva au început să iasă. Marea majoritate, bucuroasă. Tema cu descrierea casei a fost pe placul multora.
După o pauză, timp în care copiii s-au mai răcorit și au luat o gustare, a urmat proba orală.
Au intrat câte doi copii iar proba, după cum mi-a povestit copilul, s-a desfășurat așa: a extras un bilet. Pe el era scris un text (lui Luca i-a căzut unul cu Sărbătoarea Recunoștinței). A trebuit tradus după care a răspuns la niște întrebări. Apoi, a adresat unui coleg câteva întrebări legate de acest text. Luca mi-a spus că a întrebat-o pe o colega de-a lui, cu care a ținut acest dialog, ce sărbătoare preferă și ce face atunci.
A ieșit după ceva timp, oricum în momentele astea nu prea poți ține socoteala corectă pentru că minutele sunt tare lungi. Era descătușat.

20160625_110939

Au fost multe emoții chiar dacă, la prima vedere,  nu pare așa de important evenimentul. Vreau să spun că a fost foarte important pentru că nu toți copiii care s-au înscris, au trecut.

20160625_141635 - Copy

-Mama, trebuie să fie foarte complicat să vezi pe lista asta „respins”!

Intrăm în vacanță cu adevărat! Vom căuta să ne bucurăm sufletul, inima și mintea cu momente de neuitat. Sănătate este tot ce ne dorim, pentru că așa putem reîntâlni oameni dragi, locuri reconfortante dar și citi.

Nu vreau să închei înainte de a rosti încântarea de a vedea în școala românească implicare, determinare și civilizație. Pentru că astăzi totul s-a desfășurat cu calm și profesionalism. Comisia, cu cele 4 membre ale ei, mi-a reconfirmat că nu este totul pierdut. Depinde de noi, adulții, să facem cele mai iscusite parteneriate. Pentru binele copiilor și pentru un viitor frumos!
Vacanță plăcută!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Am pus punct unui capitol foarte important din viața noastră”

%d