machetedidactice.com

Machete didactice – Un proiect Erasmus „The healthier – The happier“ la care am avut privilegiul să contribui și eu. Cu ce mă pricep, evident!

Eveniment unic în judeţul Iaşi, la Şcoala Gimnazială din Grajduri. Aici vor sosi în cursul zilei de mâine cinci delegaţii formate din elevi şi profesori din Turcia, Croaţia, Polonia, Portugalia şi Italia, vizita făcând parte din unui proiect Erasmus Plus, singurul de acest fel care este implementat de către o şcoală ieşeană din mediul rural din judeţ.

SONY DSC

Mai mult, din ţară, doar două şcoli din mediul rural sunt implicate într-un proiect Erasmus, după cum afirmă Teofil Gabriel Chiochiu, directorul Şcolii Grajduri. Proiectului Erasmus „The healthier – The happier“ presupune o serie de întâlniri de lucru între echipele participante dar şi schimburi de experienţă.
Elevii din Grajduri îi vor găzdui pe colegii lor de proiect, veniţi de la şcolile Agrupamento de Escolas Emidio Navarro – Lisabona, Portugalia; Osnovna skola Borovje – Zagreb, Croaţia; Hakan Ülger Ortaokulu – Ankara, Turcia; Istituto Comprensivo Statale „Elio Vittorini“ – Sicilia, Italia şi Zespol Szkol w Brudzowicach – Slaskie, Polonia. Activitatea se va desfăşura la Căminul Cultural Grajduri, începând cu orele 10, iar în program este cuprins şi un moment artistic organizat de elevii ieşeni pentru musafirii lor din afară, un film de prezentare a proiectului, impresii ale echipelor din ţările partenere dar şi o întâlnire cu autorităţile locale.
sursa: ziare.com

Iată că datorită unei colaborări mai vechi cu această școală, am ajuns acum, la solicitarea doamnei Adina Hamza, să pot contribui și eu la  minunata manifestare educațională. Pentru mine, martorul tăcut, faptul că se mai mișcă ceva în educație e îmbucurător. Iar locul ales pentru acesta desfășurare de forțe mă bucură și mai tare, asta pentru că cei din mediul rural, oropsiții sistemului educațional, sunt oameni care muncesc mult, foarte mult în condiții mult mai vitrege ca la oraș. Se știe asta, prea bine, dar de spus răspicat puțini sunt cei care au curajul.

Am primit de la doamna Hamza, broșura acestui proiect iar eu a trebuit să confecționez logo-ul și toate elementele existente acolo. Pe lângă un măr desenat de copii, precum se vede,

DSCN7698

se regăsesc drapelele țărilor participante

                          DSCN7700

anii între care s-au derulat activitățile

 

DSCN7699

dar și titlul Erasmus „The healthier – The happier“. Am respectat întocmai imaginea de pe materialul primit.

brosura tradusa

Prin bunăvoința destinatarului, care chiar dacă mai erau de făcut ultimele pregătiri, am primit o imagine despre cum arată toate materialele montate dar și confirmarea că totul este ok. Din imagine se vede că sala este mare, asta dacă e să menționez că machetele nu au fost chiar mici.

                                              Erasmus+

Vă țin pumnii strânși, dascăli iscusiți! Felicitări pentru organizarea acestui important proiect internațional.

 

DSCN7695

Iată că am primit și două fotografii de la această manifestare. Mulțumesc domnului Ionuț Bacalu de la care am preluat și înregistrarea video.

eRASMUS1

erasmus2

Dans popular – video

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Un proiect Erasmus „The healthier – The happier“ la care am avut privilegiul să contribui și eu. Cu ce mă pricep, evident!”

%d