machetedidactice.com

Idei pentru mămici – Ce faci când ai nevoie de o cutie mai specială și nu găsești? Îți confecționezi!

Am avut nevoie de o cutie triunghiulară pentru a pune un cadou în ea. Îmi trebuia ceva mai deosebit iar aici, în acest orășel nu se găsesc prea multe, asta pentru a nu spune că de câte ori ai nevoie de ceva, nu găsești și pace. 🙂
Am umblat, cât am putut, și am găsit niște cutiuțe rotunde dar și pătrate, însă prețurile erau nejustificat de mari. O cutie dreptunghiulară, în care nu încăpea un vocabular, costa 20 lei. Eu care sunt un asiduu manufacturier consider această sumă nejustificată. Dar poate este doar o părere de-a mea.
Ajunsă acasă am pus mâna și mi-am confecționat cutia atât de necesară.

Am folosit:
carton stratificat de 5 mm
hârtie de ambalat ornamentală, mai subțire
folie autocolantă
pistol de lipit cu silicon.

Am măsurat dimensiunea cadoului asta ca să știu cât să fie cutia de mare pentru a îl cuprinde. Am tăiat cu ajutorul cutter-ului cartonul. Mai întâi am făcut două triunghiuri iar apoi am tăiat o margine pe care am lipit-o de ele.20160429_143439

Am avut grijă să fac o cutie mai mare și una puțin mai mică pentru ca atunci când le voi asambla să se vadă frumos iar cea mare să fie ca un capac. Marginea am lipit-o cu silicon. După ce s-a fixat, am îmbrăcat totul în hârtie colorată, încercând pe cât posibil să întind hârtie cât mai bine, fără cute. Am reușit, oarecum, dar se putea și mai bine.

20160429_151330

Pe fundul cutiei am pus autocolant de culoare roșie, asta pentru a crea un efect vizual mai frumos, am spus eu. 🙂

20160429_152611

Am avut grijă ca toate colțurile să fie acoperite și când totul a fost gata, cadoul avea o căsuță nouă, primitoare.

20160429_15262820160429_152640

E pentru prima dată când confecționez o așa cutie, și rezultatul nu îmi displace. Sunt convinsă că exersând, finețea va fi mai mare iar produsul mai bibilit. Dar m-am bucurat că am avut materialele necesare așa putându-mi rezolva problema.
Inspirație și spor la meșterit!

Lasă un răspuns

%d