machetedidactice.com

Flori, apă, viață la Rainbow Land * Atelier 4-9 ani

Povestea pe care am dus-o Fluturașilor în ultima zi de grădiniță din săptămâna am dorit a o aduce în atenția a și mai multor copii așa că nu am avut prea mult de așteptat, sâmbătă dezvăluind-o copiilor la atelierul de la Rainbow Land. Rainbow Land, locul acela în care petreci timp de calitate!

Voi avea grijă de tine de Maria Loretta Giraldo și Nicoletta Bertelle e o poveste pe care sunt fericită că am descoperit-o ascunsă pe raftul cel mai de jos al unui hipermarket, acolo unde caut atunci când am ocazia pentru că știu că există posibilitatea să găsesc tot soiul de comori.

Ilustrată într-un mod excepțional, această carte frumoasă celebrează tot ce este sănătos, pur, misterios și magic și bun în lume. Teme precum știința, anotimpurile, bunătatea și generozitatea sunt împletite prin cuvintele reconfortante și ilustrațiile superbe.
O sămânță are nevoie de dragoste și îngrijire din partea forțelor elementare. Atunci o pasăre are nevoie de dragoste și îngrijire din partea mărului care a crescut din sămânță. Apoi puiul păsării răspândește semințele mărului cu dragoste și grijă, și astfel ciclul începe din nou.

Pentru că la întâlnirea de astăzi au participat copii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani, a fost mai complicat de jonglat cu întrebările, și poate nu cu ele cât cu răspunsurile. E greu să te abții atunci când ai 8 ani așteptând un prichindel de 4 să formuleze o întrebare. Un exercițiu interesant în care cei mari au intrat chiar dacă nu le-a ieșit de prea multe ori. Tentația de a arăta ceea ce știi e mare mai ales că unii dintre ei vor mereu să fie primii. Oare de ce?

Ce a fost diferit față de ziua de vineri, aici referindu-mă la poveste? Păi a fost foarte diferit pentru că de data asta au citit copiii, cei de 8 ani, prilej cu care am vorbit și despre cărțile pe care ei le citesc acum (aici e o altă poveste) și despre cum se aude acum când ei sunt cei care citesc, nu altcineva. Descoperi multe și dacă părinții s-ar opri puțin pentru a asculta ar înțelege cum stă treaba și ar interveni în cunoștință de cauză.

Am zăbovit pe poveste așa cum se cuvine când textul și ilustrațiile nu te lasă indiferent iar plăcerea e ceva ce se simte dincolo de cuvinte, tonul vocii, gesturile adunând copiii lângă mine. Și e atât de frumos!

Mai departe a urmat experimentul cu picăturile de apă pe care copiii trebuiau să le adune într-un borcan folosind un băț de lemn. Și aici am constat că nu contează câți ani ai, fascinația punând stăpânire pe tine din clipa în care începi să lucrezi.

Picăturile aflându-se la locul lor, în borcanele potrivite, am mers mai departe provocând copiii să facă o magie și să schimbe culoarea petalelor unui trandafir. Unii au ales albastru alții verde iar rezultatele s-au văzut la unii chiar înainte de a pleca.

Știu cum vor arăta astăzi, după ce au petrecut 24 de ore hrănindu-se cu această apă colorată, netoxică de altfel, ajutați fiind și de ceva suplimente, pulberea pe care o primești atunci când achiziționezi aceste flori.

De efect aceste experimente și aștept să le aduc în atenția altor copii. Spor!

Lasă un răspuns

%d