machetedidactice.com

Idei pentru mămici – Mario, Luigi și Crăciunurile noastre

Moș Crăciun a sosit, din nou! A adus mare bucurie cu atât mai mult cu cât Luca este convins 1000% că el există cu adevărat. De mai mulți ani, în luna decembrie, el ține o corespondență cu vestitul Moș iar bucuria și încântarea care i se citește pe chip ar convinge orice sceptic de veridicitatea lui. Anul trecut mi-am spus că anul ăsta va fi altfel că își va reconsidera poziția, dar în ciuda spuselor tuturor, a colegilor, cunoștințelor sau mai știu eu ce binevoitori, convingerea lui a rămas neclintită. Și în definitiv, câți dintre noi pot spune, cu mâna pe inimă, că Moș Crăciun nu există?
Ei bine, eu afirm, răspicat, Moș Crăciun există cu adevărat!

scrisori-mos-craciun

Atunci când era în clasa a I-a, Luca i-a cerut Moșului un joc cu Mario. Acesta nu putea veni decât însoțit de o consolă pentru că se știe că așa funcționează jocul. Dacă în copilăria mea Crăciunul îl asociam cu miros de portocale iată că acum îl asociez cu acest Mario și Luigi și toată ceata. Și îmi crează un confort sporit. 🙂

Mario este o franciză media deținută de Nintendo și creată de Shigeru Miyamoto 1983. Mario și-a făcut prima apariție în anul 1981, în jocul Donkey Kong de pe arcade, purtând numele de Jumpman. Primul joc ce a inclus numele de Mario în titlu, a fost Mario Bros., din 1983, joc ce a marcat și prima apariție a lui Luigi, fratele mai mic al lui Mario. Mario este deasemenea și mascota firmei Nintendo, făcându-și apariția pe toate consolele de jocuri video create vreodată de Nintendo, incluzând Super Mario Galaxy si Super Paper Mario pe Wii.
Țin să spun că l-am avut pe Mario și când era Răzvan mic, dar pe vremea aceea nu existau console atât de performante și știu că aveam niște casete, ca niște cutiuțe și un soi de consolă rudimentară în care le băgam. Mi-a plăcut și atunci conceptul dar și faptul că personajul principal nu este unul agresiv, nu sare sângele pe pereți și nu există urlete ori un limbaj nepotrivit.

mario-luca-dec-2016

Mario este un instalator italian, scund și îndesat, cu păr șaten și mustață neagră, ce locuiește în Mushroom Kingdom (Regatul Ciupercilor). El este îmbrăcat cu un tricou roșu și o salopetă albastră și poartă o pălărie cu inițiala M. Înfățișarea standard a acestui personaj nu este schimbată aproape niciodată. Luigi este mai înalt decât fratele său, cu toate că este mai mic ca vârstă. Singurele diferențe între cei doi, pe lângă înalțime, sunt și culoarea hainelor (Luigi este îmbrăcat în verde) și litera de pe șapcă (L în cazul său). Luigi este descris deasemenea, ca fiind mult mai timid și mai fricos decât Mario. Alte personaje importante ale seriei sunt: Princess Peach, Bowser, Toad, Wario, Donkey Kong și Yoshi. Unor personaje le-au fost create propriile lor serii de succes, exemplând cazurile lui Yoshi și Wario. Pe baza poveștii originale, Nintendo a creat o mulțime de francize spin-off, cum ar fi: Dr. Mario, Mario Party, Mario Kart, Mario Tennis, Mario Golf, Paper Mario, Mario & Luigi, Mario Vs. Donkey Kong etc. Un lucru foarte important este și faptul că Super Mario Bros., de pe NES a intrat în Cartea Recordurilor cu onoarea de cel mai vândut video game din toate timpurile. (wikipedia)

qhhb-768x512

(sursa foto: http://stiridelifestyle.ro/)

Primele jocuri le-am jucat eu, asta până s-a dumirit cel mic cam cum stă treaba, apoi ușor-ușor a căpătat o dexteritate demnă de invidiat. În cursul anului nu pot să spun că stă cu orele pe consolă, dar în preajma sărbătorilor și cât țin ele, Mario este un membru activ al familiei noastre. În timp, colecția lui a sporit și am ținut cont de preferințele rostite. Luca nu este un copil pretențios și nici insistent. Are un ritm ușor de acceptat și este înțelegător în privința multă aspecte pe care eu nu le consider ok.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, atunci când punem instalațiile în cameră, la ceas de seară știu că apare și Mario. Grafica este foarte frumoasă, melodiile pe măsură, faptul că nu se stă cu ochii într-un ecran mic ci la distanță de câțiva metri sunt aspecte foarte importante care recomandă jocul.

Anul acesta, în corespondența cu Moșul, Luca i-a cerut Super Mario 3D World, dar pentru că jocul este pentru consolă wii u, darnicul Moș a adus și consola potrivită. Vă puteți închipui bucuria copilului? Nu știu dacă puteți! 🙂

mario-luca-dec-2016

Înainte de a veni Moșul, Luca a dorit să termine Super Mario Galaxy de care nu prea avusese timp. Și a reușit! A reușit să ajungă „master of galaxy” ducând la bun sfârșit unul dintre cele mai complexe niveluri ale provocării. Și iar vă întreb: puteți bănui bucuria care a însoțit acest titlu?

Am filmat câteva frânturi din jocul lui și vă invit să le urmăriți.

Nu au lipsit cărțile din cadourile aduse ori alte lucrușoare care ne fac plăcere, dar despre ele în ziua ce urmează.
Fie ca darurile primite să vă lumineze sufletele, să vă îmbuneze inimile și să vă destupe mințile.
Crăciun fericit!

20161225_204946

Lasă un răspuns

%d