machetedidactice.com

Machete didactice – Călătorii în lumi imaginare. Cu ce? Cu trenul!

Am călătorit mult de la începutul anului și mă bucur că acest lucru s-a întâmplat și în realitate dar și imaginar. Am prezentat trenulețele care au adus povești și atâta bucurie celor mici. Detalii puteți afla aici.

De data asta am fost solicitată să confecționez un trenuleț care să ducă niște copii într-o lume imaginară. Înclin să cred că prima dată vă veți gândi la dinozauri și la lumea lor, dar bine, nu asta este lumea vizată. Însă indiciul următor vă va aduce mai aproape de adevăr: școlărei

DSCN7455 DSCN7458

Lumea despre care vorbesc este cea a matematicii și a literaturii. Pentru că doamna învățătoare Domnica trebuia să acopere patru ore, am confecționat patru vagoane, iar în fiecare buzunărel atașat s-au pitit cerințele. Cu ajutorul lor, copiii vor putea să deslușească mai ușor inedita lume în care au intrat.

Oare nouă, adulților, ne-ar fi mai ușor să dăm piept cu noi lumi?

DSCN7457

P.S. Trenulețul este lung de 2 metri și este fixat pe un postament. La o adică, se poate monta și pe perete putând căpăta alte destinații, aici referindu-mă la Calendarul zilei sau Responsabilități.

Lasă un răspuns

%d