machetedidactice.com

Machete didactice – După ce natura se trezește, primește vizitatori

Dimineață devreme. Soarele e atât de strălucitor că nici nu cobor din pat și mă gândesc la o bluză cu mâneci scurte, așa de cald pare a fi. Mă apropii de fereastră și observ că aceasta e transpirată, de parcă toată noaptea a muncit din greu; e transpirată, leoarcă.
Ups! Nu e de mânecă scurtă, dar chiar și așa e bine că-i atât de multă lumină. Contribuie și ea la urcarea gradelor în termometre. Așadar, afară nu este ce pare a fi. Cred că și astăzi vom parcurge drumul către școală, pe jos. E benefică și revigorantă plimbarea de dimineață, iar experiența de ieri a fost una ce trebuie repetată. Și dialogul mamă- copil, la prima oră a dimineții este mai curat, nealterat de trăirile de peste zi. Pur.
Face ochi și Luca. E vesel iar eu chiar după o noapte de odihnă îmi încarc bateriile din zâmbetul și seninătatea lui. E ca un balsam.
Spălat… îmbrăcat… pregătit pachetul pentru școală… flecăreli matinale.
O stare de bine.
Îl întreb dacă vrea să mergem pe jos. Răspunsul vine prompt, „da”.
20160315_090047 20160315_090100

La întoarcerea de la școală, după ce l-am lăsat pe Luca, imaginile de mai sus au contribuit, și ele, la creșterea tonusului meu pozitiv. Ori gândul mi-a zburat la gâze și fluturi. Ele trebuie să înceapă treaba, și ele. Să le urăm spor, mult spor. 🙂

DSCN7314 

DSCN7336

DSCN7315

Se aude bâzâiala, nu-i așa?

DSCN7317

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – După ce natura se trezește, primește vizitatori”

%d