machetedidactice.com

Machete didactice – Școala a început iar școlarii și-au intrat în ritm.

Am vrut să spun încă din titlu că, dascălii deja erau intrați în ritm pentru că ei au început activitatea mai din timp.

Și dacă e să mă întrebați pe mine, vă pot mărturisi că am întâlnit mulți educatori, învățători și profesori ce toată vara au lucrat pentru a-și amenaja sălile în așteptarea noului an școlar. A fost o vară plină de căutări pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Mulți copii au avut parte de primiri frumoase, de clase curate și îmbietoare, de elemente surpriză. Și m-am strecurat și eu în unele dintre ele, grație doamnelor ce au dorit să colaborăm. Le mulțumesc pentru minunatele provocări.

Materiale septembrie 201529

Doresc să vă prezint o altă modalitate de a atașa comunicările pe care le aveți cu părinții sau, de ce nu, un loc în care să afișați lucrările copiilor. Celebrul avizier, loc în care se adună multe povești frumoase.

Se poate pune pe perete fără a deteriora nici peretele și nici macheta, asta pentru că modalitatea de prindere permite acest lucru. Se poate folosi o perioadă de timp îndelungată pentru că în polistirenul expandat nu rămân găuri după ce se înfig boldurile. Nu același lucru se întâmplă cu polistirenul extrudat, din păcate. 🙁

Materiale septembrie 201527

Am mers mai departe și am dorit să vă arăt cum se poate transforma acest avizier în Calendarul naturii, doar atașând un copăcel. Pe lângă el, pentru a fi mai explicit, se pot pune elemente specifice fiecărui anotimp în parte. În cazul de față, am ales:

pentru primăvară, o lalea

pentru vară, o floare

pentru toamnă, o frunză

pentru iarnă, un fulg de nea.

Dimensiunea lor este destul de mare, fiecare având diametrul de 40 centimetri. Și pe aceste simboluri se poate atașa ceea ce se dorește.

Dimensiunea avizierului este de 1 metru pătrat.

Materiale septembrie 201528

Așadar, școala a început, evaluarile s-au dat, o parte din materialele lucrate de copii au apărut. Hai să le expunem!

Lasă un răspuns

%d