machetedidactice.com

Activități educative copii – Rochițe pentru fetițe confecționate de băieței

Luca are în cadrul materiilor studiate la școală, una care se numește Abilități practice, sau mai nou, Educație tehnologică. Pentru această oră, doamna învățătoare a optat pentru achiziționarea unei mape cu cele necesare desfășurării acestei ore. Este extrem de detaliată și cuprinde toate materialele necesare fiecărei activități, în parte.

Am detaliat, de câteva ori, despre această mapă și despre cum văd eu acest gen de activități, din prisma unei mame care are băiat.

img144

Am ajuns la capitolul în care s-a cerut a se confecționa o rochiță. Luca a fost foarte îngrijorat că nu va putea face această lucrare, dar, întâmplarea a făcut ca în perioada în care copiii au lucrat-o, el să fie bolnav. Așadar, nu a putut face acest lucru alături de colegii lui. După ce a revenit la școală, am găsit panoul cu rochițe, expus. Așa că, a trebuit să facă craftul, dar acasă, pentru a-l alătura celorlalte lucrări.

Am respectat pașii lucrării și, ușor, ușor, rochița noastră a prins contur.

DSC_3501 DSC_3503 DSC_3504 DSC_3505

Mai sus am atașat pașii detaliați și materialele necesare. Urmează tiparul, poate veți dori să-l realizați și voi. 🙂

DSC_3506

Cu răbdare, parcurgând fiecare etapă, totul este mai ușor.

DSC_3510 DSC_3511 DSC_3512

După ce a decupat conturul rochiței, a tăiat tiparul pentru a-l trece pe bucata de hârtie pânzată. Tot de acolo a scos și buzunarele.

DSC_3514 DSC_3517DSC_3520DSC_3521DSC_3526

Odată tăiate, au fost montate toate elemente componente și Luca a trebuit să coase buzunarele. A reușit să bage ața în ac, dar la făcut cruciulițe, a mers mai greu. Așa că, a primit ajutor. 🙂

DSC_3527 DSC_3532

Finalul este frumos, pentru că produsul rezultat nu are cum să nu-ți placă. Totuși, rămân la convingerea că există activități mai captivante în ceea ce privește un băiat. Nu ai ce te face pentru că trebuie să mergi cu clasa, toți, fete și băieți, făcând același lucru.

DSC_3534

Am făcut un filmuleț cu toate etapele, asta pentru plăcerea copilului, care nu a dorit să înregistrez, considerând a nu fi prea ok, în ceea ce-l privește.

Rochițe pentru fetițe confecționate de băieței – video

În loc de final: Astăzi la Lidl, am văzut un set de pirogravat, foarte, foarte frumos. Mi-am adus aminte de orele noastre de lucru manual, pentru că așa se numeau atunci, și îmi vine în minte mirosul de lemn ars, în urma pirogravurii. Asta după ce era tăiat un model cu ajutorul traforajului. N-ar fi mai incitant, pentru un băiat, așa îndeletniciri la această oră?

102073_05_f 102073_06_f 102073_07_f

Cât despre rochiță, am de gând să folosesc tiparul pentru a confecționa câteva elemente pentru alt craft. Cum voi avea răgaz, îi voi da viață. Până atunci, stă în fază de proiect în visele mele.

Lasă un răspuns

%d