machetedidactice.com

Machete didactice – „Cine a zis miau?” la o lecție de grad I

Chiar așa! Cine a zis miau?, la o inspecție de grad I. O pisicuță ce numai nu se mai lăsa găsită de un cățeluș curios.

O poveste minunată scrisă de Vladimir Suteev, o poveste a copilăriei mele dar și a multor altor copii. O poveste care face parte dintr-un volum în care găsim mai multe istorioare cu animăluțe, care mai de care mai interesante.

Nu am mai văzut cartea editată, dar știu că cea pe care am avut-o în copilărie era minunată, cu ilustrații ce te făceau foarte curios să afli despre ce era vorba în povestea cu pricina. Am găsit o ecranizare radiofonică, iar lectura este frumoasă, merită a fi ascultată.

Cine a zis miau? – lectură

Am vorbit și eu cu Luca despre personajele acestei povești și activitatea noastră a rămas în amintirea noastră, a amândurora. Am legat de narațiune și onomatopeele, li dacă veți avea curiozitatea să aruncați un ochi peste activitate, veți descoperi lucruri interesante despre acest subiect.

De această dată am fost solicitată de doamna Monica să-i confecționez aceste personaje, întrucât a avut o inspecție de grad 1, iar această inspecție a trebuit dată cu o grupă de copilași ce aveau vârsta de 3 ani. Așadar grupă mică, iar doamnele care lucrează în domeniu știu ce complicat este să ții așa lecții elaborate, cu copilași atât de mici. Complicat, dar nu imposibil!

A trebuit să le confecționez repede – repede, pentru că așa au stat lucrurile, iar după ce am vorbit la telefon și am înțeles de ce anume avea nevoie, am trecut la treabă.

Mi-au ieșit toate, din prima, fără a fi trebuit să repar sau să refac vreuna dintre ele, ceea ce pentru mine înseamnă că energia pozitivă a fost prezentă, iar bunele intenții s-au regăsit de ambele părți.

Au prins viață, una câte una, toate personajele poveștii:

cățelușul curios

DSC_2543

broscuța, peștișorul, cocoșul și pisica

DSC_2549   DSC_2545

DSC_2548

dulăul, șoricelul și albinuța

DSC_2546   DSC_2544

DSC_2547

Fiecare a avut câte ceva de spus, chiar și peștișorul 🙂

DSC_2533   DSC_2534

DSC_2535

Peisajul a fost completat de o căsuță și de un gard. Odată ce toate personajele au prins viață, iar ambientul a fost realizat și el, totul a decurs normal. Am vorbit cu doamna Monica, după lecție, iar ceea ce am auzit m-a bucurat foarte mult. Copiii au fost atât de încântați de aceste machetuțe, încât le-au putut manevra, așa găsindu-și și ei loc în povestea de față.

Mai este nevoie de vreun comentariu?

DSC_2550

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – „Cine a zis miau?” la o lecție de grad I”

%d