machetedidactice.com

Machete didactice – Dacă nu din pădure, atunci de unde să iasă piticii?

Cred că este esențial ca atunci când amenajezi un spațiu să ții cont de câteva repere, aici referindu-mă la oamenii care stau acolo (sau își petrec mult timp), la ceea ce este pe lângă și de ce nu, la ceea ce se dorește a evidenția. Machetele pe care eu le confecționez nu au doar scop decorativ ci se constituie parte integrată în procesul de învățare. Pentru că școlarii dar și copiii de grădiniță le pot mânui în activitățile lor. Am vorbit de mai multe ori, în articolele mele, cum văd eu aceste machete și de ce cred că sunt utile.

Dar pe lângă aceasta, figurinele confecționate au rolul de a înviora ambientul printr-un plus de culoare și formă.

La școala de la poalele pădurii puteau să lipsească tocmai piticii? Evident că nu, și cu toate că am mai confecționat elemente pentru această temă, de fiecare dată, povestea lor este alta. Aceste machete au fost confecționate pentru grupa de grădiniță care-și desfășoară activitatea aici, și ce să vezi, este tot o grupă mixtă. 🙂

DSC_0934  DSC_0932  DSC_0957

O parte minunată a activității mele este montarea și asamblarea acestor machete. Atunci, copii stau ciorchine în spatele meu iar discuțiile ce se poartă sunt foarte frumoase. Au atât de multe întrebări de pus și sunt atât de curioși să vadă rezultatul final! De câte ori timpul îmi permite, îi angrenez și pe ei în treaba mea, rugându-i să mă ajute. Nu trebuie decât să rostesc și… toți se oferă voluntar.

Tot în grupa de grădiniță am amenajat un colț ce ține de Calendarul naturii. Acolo am confecționat un copăcel siluetă, ce va trece prin toate anotimpurile. Lângă el, un iepuraș, curios de vremea de afară. 🙂

DSC_0961 DSC_0960 DSC_0974

DSC_0979

În această grupă am amenajat și un colț al sărbătoritului, prin prezența unei fetițe, ce oferă un fluturaș celui aniversat.

DSC_0936  DSC_0962

Mă bucur atât de mult că destinul mi-a purtat pașii la această școală, cum nu pot zugrăvi în cuvinte. Poate părea bizar, dar când știu că am contribuit și eu, atât cât am putut, așa mă simt: fericită!

Drumul până acolo, oamenii întâlniți, totul rămâne în sufletul meu, la loc drag! 🙂Alba ca Zapada Valeni colaj

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Dacă nu din pădure, atunci de unde să iasă piticii?”

%d