machetedidactice.com

Machete didactice – Materiale mărunte pentru completat decorurile din sălile de clasă sau din grupele grădinițelor

DSC_9865

Materialele mărunte sunt elementele ce te scapă din multe încurcături. Înafara faptului că vin să completeze scene de poveste sau orice altă temă abordată, mai au și rol de a astupa.
Da, ați auzit bine! A astupa tot soiul de probleme ce se află pe pereți din anii anteriori: găuri, pete, murdării etc.
Dacă este vorba de primăvară mergem la o creangă de măr sau cireș înflorit. Unde mai pui că o barză sau o rândunică în zbor poate da un aer aparte tabloului final.

DSC_9610

DSC_9888

Când vine vorba de primăvară – vară – căldură, niște floricele sunt binevenite. Modalitatea de redare a acestora este practic infinită. Sau ceva nori și soare. Sau cine știe câte variante or mai fi 🙂

DSC_9878

DSC_9618

DSC_9619

DSC_9620

DSC_9621

DSC_9622

DSC_9887

DSC_9889

Tot la anotimpul călduros mai putem pune și niște fluturi. Ca și în cazul florilor, modalitatea de reprezentare a acestora este tot așa, infinită!

La anotimpul ploios și rece putem atașa niște nori de furtună, ori frunze arămii. Ciupercuțele reprezintă deasemenea un element de toamnă, ținând cont de faptul că în această perioadă se recoltează mai susținut. Legumele și fructele acestui anotimp sunt la mare căutare în această perioadă și pentru această reprezentare.

DSC_9614

DSC_9627

DSC_9866

DSC_9624

DSC_9625

Despre iarnă, fulgii vorbesc de la sine, așa cum și luna de pe cer 🙂 mai este asociată perioadei reci și asta deoarece este ziua mai mică, noaptea mai mare.

DSC_9623

DSC_9626

Materialele mărunte pot constitui sarea și piperul unei teme. Nu aveți aceeași părere?

Lasă un răspuns

11 gânduri despre “Machete didactice – Materiale mărunte pentru completat decorurile din sălile de clasă sau din grupele grădinițelor”

%d