machetedidactice.com

Machete didactice – După… 19 ani. La mulți ani, Răzvan!

Iată că au trecut 19 ani!

În luna mai spuneam că, nu îmi vine să cred că au trecut 12 ani și atunci mă refeream la cei 12 ani de școală ai primului meu copil, ai primului meu băiat.

Ziua de astăzi este una festivă pentru mine și familia mea, pentru cei apropiați și dragi nouă, pentru că astăzi este aniversarea lui Răzvan.

Copil dorit!

Copil iubit!

Copil deosebit!

Răzvan reprezintă fiul pe care dorește să-l aibă orice mamă. A fost un bebeluș vesel și drăgălaș, un bebeluș ce a crescut, așa cum scrie la carte. A devenit mai apoi un copil mic activ și curios, foarte sentimental și înclinat spre studiu. Pasiunea lui pentru zei și mitologie a debutat foarte de timpuriu, înainte de-a intra în școală. A început să studieze o limbă străină când nu avea încă 4 ani, așa cum în aceeași perioadă a venit în contact și cu clapele pianului.

Școala a fost o plăcere pentru mine, în postura de părinte, pentru că Răzvan a fost pe parcursul tuturor anilor, un elev studios, care nu a creat nici un fel de probleme.

img057  

Toate ședințele la care am participat au constituit un prilej de bucurie și mândrie, pentru că nu am avut parte de remarci negative sau de situații stânjenitoare. Oricât am vrea să spunem că nu prea contează aceste lucruri, fiecare știe în adâncul sufletului, că nu are dreptate!

Răzvan a avut parte de profesori adevărați, de oameni care au venit în întâmpinarea dorinței lui de a cunoaște, de a ști mai mult. Dar poate mai mult ca orice, acest copil a avut parte de dascăli care au har și chemare, care stau la catedră vertical și maiestuos.

A început cu o învățătoare tânără și ambițioasă și a terminat cu o dirigintă sfătoasă, calmă și caldă.

Tuturor doresc să le mulțumesc pentru amprenta pe care și-au pus-o asupra copilului meu și pentru că au demonstrat că nu totul este pierdut în ceea ce privește învățământul românesc.

Poate o componentă importantă a activității lui până acum, a fost aceea a frecventarii diferitor asociații de voluntariat, de participare la activități de informare și prevenire a consumului de alcool și droguri, de ajutorare a copiilor oropsiți. Iar aceste îndeletniciri, pe lângă partea informativă au avut și o latură de recreere. Acolo, la aceste întâlniri, Răzvan a avut posibilitatea să exerseze cum trebuie să socializezi cu oameni pe care nu-i cunoști, cum te poți adapta la medii străine și cum poți transforma toate acestea în lucruri folositoare pentru mai târziu.

Sunt convinsă că toate acestea adunate vor fi de ajutor în drumul pe care el se pregătește să-l parcurgă, acela al studenției.

Și studenția aceasta va aduce un concept diferit în viețile noastre, pentru că ea se va desfășura pe alte meleaguri, în Anglia, unde Răzvan, după o muncă susținută, a intrat. University of Essex va fi căminul lui pentru următorii 4 ani și știu că nu vor fi probleme în ceea ce privește conviețuirea pe meleaguri străine. Răzvan a mai trăit frânturi de viață printre străini și nu au constituit nici o problemă. Oricum, pentru mine cred că schimbarea va fi foarte mare, pentru că în ciuda libertății pe care eu i-am oferit-o acestui copil, libertate pe care el a înțeles-o corect și constructiv, faptul că nu ne vom vedea fizic (pentru că acum putem ține o legătură virtuală) va fi o componentă noua a relației noastre.

Doresc să-ți mulțumesc pentru faptul că ai ales să vii în viața mea și pentru că eu sunt cea care îți sunt mamă! Conform teoriei lui Luca, „copiii aleg părinții și nu invers!”.

Îmi doresc să cred că legatura emoțională pe care am stabilit-o,  să fie cea mai adânc înrădăcinată din viața lui și ea să reprezinte o stare de siguranță și bine. Știu că de multe ori, pentru ca o mamă să găsească răspunsul corect, trebuie să se chinuiască să-și separe propriile considerații emoționale de cele ale fiului ei. Dar dacă noi doi am ajuns la faza în care lucrurile s-au aranjat pe un făgaș ce ne asigură amândurora un confort, poate că Dumnezeu nu va schimba asta!

Vreau să știi că nimic nu mă enervează la tine! Te iubesc așa cum ești: cu toanele tale, cu drăgălășeniile tale, cu curiozitățile tale și cu tot ceea ce ține de persoana ta!

Îți doresc tot binele de care ai nevoie!

La mulți ani! Răzvanu’ meu cel prețios <3

Lasă un răspuns

8 gânduri despre “Machete didactice – După… 19 ani. La mulți ani, Răzvan!”

%d