machetedidactice.com

Norica şi Lolica, două personaje de poveste!

Vă spuneam pe la mijlocul lunii martie, că am reuşit şi am ajuns la Bogata de Suceava şi vă povesteam ce frumos este acolo şi ce doamne minunate am întâlnit. Dacă sunteţi curioşi, puteţi citi aici despre această experienţă. Îmi manifestam atunci regretul de-a nu fi reuşit să fotografiez plăcuţa care atestă această aşezare, dar am revenit pe aceste meleaguri şi n-am mai uitat. Dovada este în fotografia de la începutul acestei poveşti.

Pentru că da! aceasta este o poveste cu oameni gospodari, cu har, calmi şi neplictisiţi.

Dar poate că nici numele purtate de aceste două minunate dăscăliţe nu este întâmplător. Ele se numesc Norica şi Lolica!

Pe mine una, aceste nume m-au trimis într-un basm frumos, plin de învăţăminte dar şi de ghiduşii. Primul gând a fost spre ceva năstruşnic şi asta pentru că cele două doamne sunt foarte vesele, cu feţele luminoase şi cu drag de oameni. Pe cât sunt de vesele pe atât sunt de calme. Poate părea ceva mai puţin firesc şi anume de-a te întâlni cu oameni calmi, într-un sistem de învăţământ plin de tensiune dar şi de probleme. Dar peste mine a dat norocul asta! Şi mă bucur foarte mult!

Şi pentru că nimic nu-i lăsat la voia întâmplării, grupele pe care cele două dăscăliţe le ,, păstoresc” se numesc Albinuţele şi Fluturaşii. Nu-i aşa că-i frumos?

Atunci când existenţa ta se intersectează cu oameni care-ti dau o stare de bine, totul se desfăşoară în alţi parametri.

Parcă şi ideile sunt mai multe şi mai inedite!
Parcă şi confecţionarea lor este fără de greşeală!
Parcă ţi-ai dori să nu se mai termine!

Am avut de primenit aceste două grupe. Când am ajuns acolo am găsit ornamente foarte frumoase, curăţenie, centrele aşezate ca la carte iar materiale multe şi variate. Cât despre copii, ce să spun! Copii rumeni în obraji, frumoşi şi isteţi!

Eu aşa le-am văzut, dar doamnele doreau o schimbare. Iar aceasta s-a produs având formele şi culorile machetelor de mai jos.

                             dsc_5591

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_5580

DSC_5589

La centrul Responsabilităţi, am optat pentru o fetiţă ce ţine în palme un fluturaş. Ea, la rându-i, este înconjurată de 6 fluturi, fiecare reprezentând câte un centru: arta, bibliotecă, nisip şi apă, ştiinţă, construcţii şi joc de rol.

Pentru Calendarul naturii, am confecţionat o machetă pe care sunt reprezentate şase piese de puzzle, înconjurate de elemente specifice acestui centru. Aici avem soarele, norii veseli dar şi plini de ploaie, stele, luna dar şi vântul. Pe cele şase piese de puzzle se pot afişa: ziua, luna, anul, anotimpul , mesajul zilei dar şi cu ce ne îmbrăcăm în funcţie de anotimp.

dsc_5590

Acest panou este flancat de doi copii, ce au rol de prezentatori.

dsc_5569

 

O altă machetă prezentă în acestă grupă este cea care reprezintă logo-ul acesteia şi anume un fluture. Lesne se poate observa repetarea acestuia la toate centrele.

DSC_5584

Ceata de copii este completată de încă două fetiţe şi doi băieţei, care sunt reprezentaţi în diverse ipostaze.

dsc_5572 DSC_5574

dsc_5571dsc_5575

dsc_5578

Pentru colţul sărbătoritului, doamna Lolica a dorit neapărat fetiţa cu rochiţă roşie, ce vine la o aniversare având un cadou în braţe.

dsc_5582

Şi uite cum, o grupă de fluturaşi şi-a schimbat înfăţişarea! Copiii au fost foarte încântaţi, cât despre mine… ce să mai spun!

A, da! Totuşi vreau să le zic dragilor dăscăliţe că voi reveni, dar de acestă dată însoţită de Luca, pentru că-i păcat să nu vadă şi el aşa persoane şi aşa locuri.

                         dsc_5596

 

 

 

 

 

O zi minunată vă doresc!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Norica şi Lolica, două personaje de poveste!”

%d