machetedidactice.com

Machete didactice – Scufiţa Roşie şi Responsabilităţile din grupă

Imagine

Aşa precum se ştie, şi aici mă refer la cei care lucrează în grădiniţe ,există şase centre cu ajutorul cărora copiii învaţă noţiuni foarte importante.

La nivel teoretic, în fiecare zi trebuiesc deschise trei centre, alese în funcţie de tema activităţii din ziua respectivă, la care copiii găsesc materialele necesare cu care pot realiza lucruri foarte frumoase.

Am vorbit mai pe larg despre aceste centre şi despre responsabilităţi tot în postările mele, iar dacă veţi avea curiozitatea, le veţi putea citi pe larg aici.

De această dată a trebuit să mă încadrez în ambientul grupei, iar personajul principal ce se regăsea era Scufiţa Roşie. Despre cum arată grupa în care se află aceste machete, găsiţi aici.

Pentru aceasta am confecţionat 6 (şase) flori cu diametrul de 45 centimetri, flori pe care le-am pictat în mai multe culori.

Pe fiecare floare, educatoare va pune centrul aferent şi anume: bibliotecă, artă, construcţii, joc de rol, nisip şi apă, ştiinţă.

Imagine  Imagine  Imagine  Imagine

Imagine  Imagine

Dacă mai adăugăm o floare de culoare indigo, putem lărgi aria de folosire a acestor flori, cu ele jonglând cu zilele săptămânii sau putând învăţa culorile curcubeului.

Imagine

Şi iată cum, cu materiale puţine se pot aborda multe teme atât de variate. Nici spaţiul alocat nu trebuie să fie foarte mare, pentru că dimensiunile pot varia, în funcţie de suprafaţa avută la dispoziţie.

Vă doresc creativitate maximă şi teme cât mai interesante la Centre!

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Machete didactice – Scufiţa Roşie şi Responsabilităţile din grupă”

%d