Ştirile din seara precedentă în care se făcea vorbire despre temperaturile neobişnuit de calde ale acestei perioade m-au trimis cu gândul la păsările călătoare. Acolo, în acel reportaj, am văzut cum mai mulţi tineri stăteau pe malul Begăi îmbrăcaţi aşa, ca de primăvară şi priveau cum nişte răţuşte alunecau tacticos pe apă. Evident că mi-au făcut şi mie poftă de a mă odihni pe malul unei ape, însă noi stăm într-o zonă în care căldura vine după multe, dar multe icnete. Poate de aceea şi iubesc eu atât de mult căldura, pentru că se lasă tare mult aşteptată.
Anul trecut cam pe vremea asta, confecţionam alături de Luca, o minunată gâscuţă. A fost o completare a lecţiei pe care o avea la acea oră la „Cunoaşterea mediului”, însă am fost extrem de inspirată când am ales să facem această activitate. Este adevărat că aveam şi cele necesare, demersul nostru fiind mult mai uşor de dus la îndeplinire. A fost un proiect ce a necesitat multa munca, diferite tehnici şi muuuuuuultă răbdare. Şi Luca chiar a avut şi chiar i-a plăcut.
Iată ce am făcut noi.
Începutul demersului: o foaie pe care era desenată o gâscuţă, a îmbrăcat-o, la propriu. Am avut nevoie de o grămadă de pene, lipici, foarfecă. Am putut realiza acest material datorită faptului că nu suntem alergici la pene.
A fost extrem de încântat de-a lucra cu atâtea pene. Era pentru prima dată când avea aşa o grămadă mare în faţa lui. Se mai oprea. Mai privea.
Penele au trebuit puse una lângă alta cu multă, multă grijă.
După ce gâscuţa a fost toată împănată, s-a pus ochişorul. Apoi, Luca a colorat ciocul, picioarele dar şi penele de la aripă, pentru a avea o înfăţişare cât mai apropiată de realitate.
Gâscuţa a primit şi o eşarfă cu ştrasuri, aşa – ca să fie in tendinţe! Şi, bineînţeles verde, culoarea „must have-ul” anului. După ce înaripata noastră a fost gata, s-a trecut la confecţionarea habitatului. Aici a trebuit să facem o magie pentru a putea apărea o baltă şi tot ceea ce se găseşte pe lângă ea.
S-a pictat malul şi iazul pe o bucată de polistiren, cum altfel! Apoi s-au pictat ouăle din cuib. Pe iazul nostru era şi un nufăr… doi …trei.
La final toată lumea fost încântată. Luca nu mai spun şi nu m-am gândit că va dori şi lucra atât de mult şi cu atâta plăcere. Fiecare etapă a fost interesantă iar faptul că realizarea a fost a lui, a dat altă valoare activităţii.
Dacă nu aveţi probleme de sănătate şi puteţi lucra cu pene merită să încercaţi, chiar şi un puişor mai micuţ. Efectul este garantat!
2 gânduri despre “Activităţi copii – Dacă în vestul țării sunt 20 de grade, se pot întoarce păsările călătoare?”
…Si azi mi-au inghetat cuvintele, nu pt ca e frig la noi, ci pt faptu ca ai adus in ochisorii nostrii atita caldura si iubire prin miinile dibace ale tale si ale copilului tau…multumim, e o idee minunata o sa incercam si noi,…dar inainte de toate va trebui sa ne furisam pe la vecini sa prindem un puisor pt ai jumuli penutele 🙂 (haz de necaz)
Mulţumesc mult! Spor vă doresc şi să găsiţi pene cât mai frumos colorate.