machetedidactice.com

Despre cum poate o scriitoare talentată să determine o mulţime de copii să păşească pe tărâmuri magice

Imagine

Atunci când am achiziționat aceste cărți, chiar în momentul apariției lor pe piață, nu m-am gândit că voi asista la atâta freamăt și activități avându-le ca suport. Nu ne erau străine cărțile avându-i ca protagoniști pe compozitorii celebri de muzica de calitate. Când Răzvan a terminat clasa a patra, am găsit 3 volume minunate, de asemenea însoțite de CD, însă nu scrise de autor român.

Le-am citit și le-am ascultat, ne-am bucurat de lucrurile noi aflate însă până acum, nu am văzut pe nimeni din cercul cunoștințelor mele care să le bage în seamă, nu zic să le disece, cuvânt cu cuvânt. Și credeți-mă că merită! Au toate ingredientele unor cărți de calitate.

Voi afișa mai jos câteva imagini din aceste cărți, pentru a va putea forma o părere și pentru a va îndemna ca atunci când le veți întâlni, să nu le ocoliți.

Imagine

ImagineImagine

Imagine

Imagine

ImagineImagine

Imagine

Imagine

ImagineImagine

Imagine

Revenind la poveștile Cristinei Andone, trebuie să recunosc că mi-au plăcut însă nu într-o așa măsură încât să fac o adevărata pasiune pentru ele. Dar cea care le-a zugrăvit într-o lumină aparte, a fost Camelia Vida Rațiu pe blogul ei, Mic atelier de creatie și care, împreună cu fetița ei au „virusat” o întreagă cohortă de mămici și pitici.

Nu am făcut lecții atât de elaborate precum ea, însă într-un impuls pentru frumos am confecționat felicitările pe care vi le voi arăta mai jos.

Am avut o slăbiciune în privința lui Ceaikovschi și am confecționat o machetă didactică cu care m-am jucat cu Luca și pe care am dăruit-o mai apoi, unor persoane speciale.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

sdc10524

Imagine

Pentru că amândoi copiii mei studiază pianul și studiul se referă doar la partituri clasice, acest concept ne este foarte drag și familiar.

Fiecare felicitare păstrează tema cărților, așa cum au fost ele zugrăvite de autoarea lor. De asemenea doresc să menționez că  fiecare bucățică de partitură ce se regăsește pe felicitare, păstrează notele din cea scrisă de compozitorul la care se face referire.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Vreau să vă rog să încercași a vă îndruma copiii către studiul unui instrument muzical, oricum s-ar numi el. Muzica de calitate face bine oricui și la orice vârstă!

Închei prin a spune că somități din domeniu au afirmat că, la ora aceasta, procentul celor care ascultă muzică clasică la nivel mondial este de 3% iar dacă acest procent ar mai crește doar cu 1, s-ar schimba foarte multe în atitudinea oamenilor.

N-ar fi frumos să dăm și noi o mână de ajutor la realizarea creșterii acestui procent?

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Despre cum poate o scriitoare talentată să determine o mulţime de copii să păşească pe tărâmuri magice”

%d