machetedidactice.com

Activități educative copii – Găinușa moțată

DSCN0372

Întotdeauna când vine vorba să mai aflăm câte ceva nou despre vreun animal, întrebările curg….râuri! Sunt atâtea necunoscute si atâtea lucruri noi de aflat încât Luca este tot timpul încântat de aceste teme biologice. Minunat este atunci când se poate observa și animalul viu, iar în cazul de față acest lucru a fost posibil. N-ai ce te face când vine vorba de-un elefant sau mai știu eu ce jivină din junglă.

Însă de găinușe și cocoșei nu ne-am putut plânge pentru că a fost lesne de observat în mediul natural. Luca a avut ocazia de-a strânge ouale din cuibar, de-a observa puii de găina de-o zi, de-a vedea cum se schimbă penele și de ce nu, de-a alerga după ele prin curte!

A fost foarte impresionat de grija pe care o arăta cloșca puiuților ei și chiar a fost părtaș la un incident, între o curcă prea îndrăzneață și o cloșcă protectivă!

Pentru tema de astăzi nu putea lipsi macheta cu care copilul să lucreze, macheta pe care s-au  pus părțile componente ale corpului găinușei,cât și etapele de viața, cărțile de pe care să se poată efectua lecturile necesare, câteva fișe pentru divertisment și aici mă refer la labiriturile mult îndrăgite de copil, dar și de exercițiile de scriere și calcule matematice. Pe lângă acestea am mai făcut și câteva crafturi pe aceasta tema, evident că nu toate odată, ci în perioade diferite. Luca a participat activ la cele în care a fost nevoie de hârtie mototolită.

img890  img891

Luca a dorit să continue activitatea pe aceasta tema  și……uitați ce-a ieșit. Este vorba despre un suport pentru ouțul fiert. Având în vedere că Luca îndrăgește acest aliment, ne-am gândit să facem un suport mai haios. Ideea am luat-o dintr-o revistă franțuzească ,,Petites mains”, o revistă extrem de atractivă, pe care am descoperit-o când eram însărcinată și de care m-am îndrăgostit ,iremediabil. Sunt materiale extrem de interesante și solicitante, însă rezultatele pot fi spectaculoase. Prima etapă, ca la fiecare activitate, consta in pregătirea materialului.
La acest pas este nevoie de ajutorul unui adult, deoarece sticluța de plastic se taie greu.  Se decupeaza, pe rând, părțile componente ale găinușei.
În craftul inițial era un pas în care părțile componente se lipeau pe sticluță cu ajutorul hârtiuțelor din ziar sau reviste, după care se picta.  Însă, dupa ce-am făcut-o pe prima Luca a devenit nerăbdător și am găsit o metoda mai ușoară, mai rapidă și mai îndemânoasă, autocolantul.  Copilul a dorit să le facem de diferite culori.

Și așa a apărut găinuța rozalie…... găinușa mov….. găinușa verde, de care Luca este tare mândru !

În speranța că v-am putut oferi câteva clipe frumoase dar și câteva idei de lucru, vă dorim ca găinușele voastre să vă dea cele mai gustoase și cele mai ecologice ouă!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Găinușa moțată”

%d