Activități educative copii – ,,Secretul lui Milton”, sau cum a citit Luca pentru prima dată o carte, dintr-o suflare!

DSC_1660

 – Luca, hai să lăsăm pe mâine restul paginilor care au mai rămas.

   – Nu pot mama, este prea frumoasă această poveste şi nu am răbdarea până mâine!

Și uite așa, am trăit s-o văd şi pe asta! Copilul nu poate lăsa cartea din mână pentru că este prea interesantă!

Secretul lui Milton” este o carte pe care am achiziţionat-o din întamplare, „răsfoind” site-urile cu cărți. Nu avea nici un fel de prezentare, însa coperta mi-a soptit: „cumpără-mă”!

Nu peste mult timp am primit coletul în care mai erau și alte cărți. Le-am răsfoit, le-am mirosit însă nu am trecut imediat la lecturarea lor. Cartea pe care o citea nu era terminată și l-am învățat să nu înceapă mai multe cărți deodată. Va avea timp pentru asta, mai târziu.

DSC_1551DSC_1554DSC_1556DSC_1560 DSC_1566

Am atașat câteva imagini din timpul lecturii acestei cărți.

,,Secretul lui Milton ” este o carte scrisa de Eckhart Tolle si Robert Friedman si acestia au transpus conceptul bestseller-ului ,,Puterea prezentului” intr-o poveste pentru copii. Povestea este foarte frumos ilustrata si reprezinta un mijloc de educatie pentru parinti. ,,  Secretul lui Milton” va inspira si va ajuta copiii care se confrunta cu situatii dificile la scoala, pe terenul de joaca sau oriune altundeva.

Milton are un secret minunat. Acum îl poți descoperi și tu! Milton era un copil fericit, până ce un copil obraznic de la școală începu să-l îmbrâncească. Acum îl îngrijorează constant ce ar putea să îi facă obrăznicătura în timp ce se află la școală. Însă Milton întâlnește câteva situații (inclusiv o lecție foarte specială a pisicii Snuggle) care îl ajută să înțeleagă un lucru foarte important: singura metoda de a fi fericit este de a trăi în prezent.

Pornind de la atitudinea copilului, am dorit să mergem puțin mai departe și să facem câteva activități bazate pe textul citit.

În primul rând s-au scris personajele cărții, atât cele pozitive cât și cele negative, dar și câteva opinii ale lui Luca privitoare la poveste.

DSC_1628 DSC_1629

Apoi, am pregătit patru machețele de culori diferite, câte una pentru fiecare membru al familiei, pe care Luca să scrie câteva cuvinte privitor la fiecare, despre cum vede el trecutul, prezentul și viitorul.

DSC_1598

A fost un exercițiu minunat, cu multă distracție, mirare, dar și teama de a nu interpreta noi greșit, cuvintele lui.

I-am explicat că nu are de ce să se teamă și că nici unul dintre noi nu vom fi supărați de părerile lui.

DSC_1633DSC_1634DSC_1655DSC_1656DSC_1657DSC_1658

Ultima etapă a fost o activitate matematică. Cerința a fost de a se afla rezultatul unor adunări care, mai apoi,  să fie trecute în coloanele potrivite: cu numere pare și cu numere impare.

DSC_1662 DSC_1663 DSC_1664

Macheta cu acest personaj am făcut-o pentru sufletul nostru. Vom mai face activități pe marginea acestei povești exceptionale!

DSC_1599DSC_1612

Dacă v-am făcut curioși, vă dorim achiziţionarea cărţii cât mai repede ca mai apoi să aveți o lectură plăcută!

0 gânduri despre „Activități educative copii – ,,Secretul lui Milton”, sau cum a citit Luca pentru prima dată o carte, dintr-o suflare!

 1. andru Răspunde

  Ce bine vine prezentarea ta, Ioana! De mult imi doresc sa rasfoiesc volumul asta, i-am tot dat tarcoale pe site-ul editurii daaaar pana acum nu m-am putut decide sa-l cumpar! Si macheta ti-a iesit foarte frumoasa iar Luca e, ca de obicei, harnic si atent!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Mulțumesc mult, Andru! Pentru mine a fost o surpriză comportamentul copilului. Nu mă gândeam că va reacționa așa. Însă cartea este foarte, dar foarte frumoasa iar ilustrațiile sunt extrem de reușite. M-am bucurat și eu de bucuria lui.
   Mulțumim frumos pentru aprecieri! Vă îmbrățișam și… poți cumpăra cartea Unei, fără nici o reținere!

 2. Silaghi Gherlinde Răspunde

  am citit articolul impreuna cu fetita mea aseara, a ramas chiar impresionata. i-a placut mult modul vostru de lucru , ba mai mult a zis ca vrea si ea machete pentru fiecare membru al familie sa ne descrie. imiediat a luat si ea o carte pentru a incerca sa o citeasca. nu stie sa citeasca inca o carte, cunoaste literele, citeste cuvintele dar inca ii e greu sa lege cuvintele in propozitie , e extenuant cu atat mai mult cu cat era seara si era obosita dar tot a fost bine pentru ca a trecut la a inventa propriile povesti dupa imagini. asa se face ca aseara mi-a „citit” trei creatii proprii , mici dupa cum chiar ea a spus dar sunt foarte mandra de ea pentru ca a avut initiativa. cat despre carte, am cercetat si eu putin si pare intradevar interesanta, am trecut-o in wiss listul nostru. multumim pentru recomandare.
  o zi frumoasa sa aveti!!!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Dragă Gerlinde, în primul rând îți mulțumesc pentru dărnicia de-a ne aloca timp din timpul tău. Cu atât mai mult și din timpul fetiței. Machețelele (e mult spus pentru niște cercuri din hârtie colorata, însă suna pompos!) te ajută ca s-o cunoști mai bine și să poți elimina eventuale neplăceri. Luca a îndrăgit cartea instant și din cauza că are niște imagini foarte, dar foarte frumoase. Ai răbdare că și fetița ta va citi! Important este s-o faci tu, cu răbdare, cât mai des posibil. Mulțumesc încă o dată! Vă îmbrățisăm cu mare drag!

 3. Antoaneta Răspunde

  Trebuie sa o cumpar si eu pentru Andrei.
  Are la clasa un baiat agresiv care se distreaza sa ii faca pe ceilalti sa se simta prost ori sa ii loveasca.

Lasă un răspuns