machetedidactice.com

Machete didactice – Meloman de mic!

DSC_1551

Sunt atât de bucuroasă! Da, cu adevărat sunt bucuroasă pentru că Dumnezeu este darnic cu mine și-mi înlesnește întâlnirea cu oameni buni și deosebiți!
Doamna Gina, o doamnă pe care o cunosc de ceva vreme și cu care am colaborat frumos tot timpul, m-a rugat „să-i fac ceva” pentru grupă. De fiecare dată când aud că mi se dă mână liberă în alegerea subiectelor, obțiunea finală o consider o responsabilitate mult mai mare decât dacă mi s-ar specifica un anume subiect.
Însă, nu pot nega starea de bine ce aduce cu ea această dorință, pentru că așa solicitantul îmi arată că are încredere în mine și în alegerile mele.
Și uite așa, doamna Gina mi-a dat posibilitatea să concretizez.
Ce-a ieșit, pentru mine, reprezintă la această oră, cel mai frumos lucru pe care l-am realizat!

DSC_1550

Am alunecat, la propriu, pe un tărâm pe care eu mă „topesc”.
Pe un tărâm care reușește să scoată din persoana mea, multă creativitate!
Pe un tărâm din care răzbat acorduri divine care dacă ar fi ascultat măcar cu un singur procent în plus față de cât se ascultă acum, s-ar schimba soarta omenirii!

Muzica! Oh, divina muzică!

Ce poate fi mai minunat decât să asculți o muzică bună ?

DSC_1548 DSC_1549

Și pentru că notele muzicale te duc cu gândul la o muzică de calitate, la o muzică clasică, am purces pe acest drum.
Am realizat câteva machete didactice cu intrumente muzicale,  pe care le-am așezat cu grijă într-un colțișor prețios din grupa doamnei Gina.

DSC_1547

Am dorit să confecționez cât mai în amănunt aceste instrumente muzicale pentru a le da o aura de realitate.
Este evident că din acest ansamblu cu putea lipsi pianul, pe care l-am reprezentat printr-o claviatură, asa cum nu putea lipsi cheia Sol și notele muzicale.
Peretele pe care am organizat aceasta micuță orchestra are dimensiunea de 2 metri lățime și 4 metri înălțime. Așa că am putut păstra reperele unor instrumente reale.
Pe lângă pian, vioară și chitară, am mai confecționat și o tobă (atât de îndrăgită de copiii mici) dar și trompetă. 🙂
Puteți face un exercitiu pentru câteva minute: priviți la aceste instrumente muzicale și închipuiți-vă bucata muzicală preferată. Și mai imaginați-vă ceva: totul să aibă loc în copilăria voastră!
E divin!

Lasă un răspuns

%d