machetedidactice.com

Afară-s 17 grade, dar nu contează

Dacă luni am fost câteva ore la plajă pe tăpșanul lecturilor mele cu atât am rămas până acum pentru că ploile și vântul au furat gradele din termometre. Cu chiu cu vai s-au regrupat adunându-se câteva cât să facă față provocării.  Însă chiar și așa eu mi-am respectat programul stabilit la începutul săptămânii astăzi fiind în program o meștereală a unui evantai. Nici mai mult nici mai puțin!

Mi-am făcut vânt cu el însă învelită în pătură, în casă fiind, dar bucuria culorilor și a pașilor parcurși a schimbat percepția.  Modelul l-am găsit pe twinkl pentru el având nevoie de următoarele: o farfurie de carton, vopsea roșie, verde (mai multe nuanțe), alb, marker negru, spatule de lemn, bandă dublu adezivă, piuneze tip clemă.

Prima etapă a fost aceea a pictării farfuriei, vopseaua acrilică având avantajul de a se usca repede.

Dacă credeți că eu am parcurs toate aceste etape, vă înșelați! Nici măcar decuparea de după nu am făcut-o eu ci doar atașarea piunezei clemă pentru că spatulele de lemn se străpung mai greu. Am folosit-o pentru a face evantaiul mobil, mai aproape de cel real.

Evident că nu doar atât am realizat pentru că am urmărit tiparul unor astfel de întâlniri care cuprinde povestea, discuțiile de pe marginea ei, cele care ajută la dezvoltarea vorbirii, niște fișe de prescriere, totul cu voie bună și chef maxim.

O chestie care a avut succes a fost aceea în care s-a desenat pe o folie laminată transparentă pe care am prins-o de un carton negru. Pentru a se putea observa desenul, am confecționat și o lanternă.  Spectaculos s-a văzut !

Cam așa pe astăzi în ceea ce privește joaca mea. Despre restul, la fel de importante, zilele ce urmează că e sensibil subiectul.

Lasă un răspuns