machetedidactice.com

Machete didactice – Ridichea uriașă, nivel 1

img848

„Ridichea uriașă” alături de  „Căsuța din oală” este o poveste foarte des citită copiilor din grupa mică.
Este socotită ca fiind povestea ce se adresează mai mult, acestui tronson de vârstă.
Foarte îndragită de prichindei pentru că sunt multe personaje și se transmite ideea că de unul singur nu prea ai sorți de izbândă, pe când dacă lucrezi în echipă, rezultatele apar mai ușor și mai repede. Faptul că preșcolarul vede colaborând oameni și animale, îi dă un sentiment de bucurie și  încredere.
Am făcut această macheta pentru a orna o grupa unde copiii veneau pentru prima dată la grădiniță. Așa că, se cuvenea a fi primiți în cele mai bune condiții și cu cele mai bune intenții.
Cele 5 (cinci) personaje, țăranul, soția sa, băiețelul, cățelul și  pisica se căznesc să scoată o ridiche cultivată în primăvară și care a crescut peste măsură.

img846

img847

Dimensiunea peretelui pe care trebuia așezată această macheta a fost foarte mare și a trebuit, ca pe lângă personajele poveștii să creez un ambient din care sa reiasă cadrul în care are loc acțiunea.
Așa au aparut: o căsuță

img845
o căruță plină cu ghivece cu flori (florile puse în ghivece sunt din mătase)

img865

niște cocoșei ce se plimbă prin ogradă, păsări pe cer, nori, soare.
Am încercat să prind o imagine de ansamblu însă doar atât am reușit ! Dar poate o să vă puteti face și iî aceste condiții o idee despre imaginea completă a acestei scene.
Pe marginea acestei machete didactice  care acopera un perete de peste 6 metri lungime, au avut loc numeroase jocuri de rol (dialog)  și activități de dezvoltarea a vorbirii (descrierea personajelor, identificarea culorilor,etc), dar și activități matematice (socotim câte animale au venit, etc) așa cum, au fost și descrise personajele și acțiunile lor.
Copiilor le plac figurinele mari, colorate și vesele !
Dar cui nu-i plac?

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Ridichea uriașă, nivel 1”

%d