machetedidactice.com

Machete didactice – Alice în Ţara Minunilor

Spuneam în postările precedente că de când frecventez grădiniţa (asta datorită copiilor mei), am căutat şi nu prea am găsit și reprezentarea altor basme, altele decât „Capra cu trei iezi” sau  „Punguţa cu doi bani”.

A nu se întelege că am ceva cu aceste basme sau că nu-mi sunt dragi. Din contra!
Însa, pe majoritatea pereţilor tronează tot felul de iezi , care mai de care mai ciudat şi tot soiul de cocoşi.
În discutiile pe care le-am avut cu doamnele care hotarăsc ce anume pun ca ornamente în grupele pe care le deţin am căutat să aduc în discuţie personaje cum ar fi Winnie, Alice sau din alte poveşti nu atât de cunoscute sau mai bine zis, nu atât de exploatate.

Aşa am ajuns, ca după o astfel de întalnire, să pot orna o grupă cu acest minunat şi încântător personaj care este Alice. O fetiţă care trăieşte tot soiul de experienţe într-o lume de vis, în care totul este posibil!

Faptul că am putut face ca notele muzicale să fie prezente la propriu, în fața copiilor, a însemnat mult pentru mine, dar şi pentru cei mici care au fost extrem de încântaţi de „Copacul violonist”.

Trebuie să mulțumesc și doamnei director Adriana Samson, de la grădinița Pinocchio din  Fălticeni, care a fost foarte receptivă și deschisă la propunerile mele.
În definitiv, ce este rău în a povesti copiilor întâmplări minunate ce au ca protagonişti personaje încântătoare?
De la fiecare avem câte ceva de învăţat.
Aş fi onorată dacă aş afla şi părerea dumneavoastră despre acest subiect. Eu aştept cu mare nerăbdare și… vă mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

6 gânduri despre “Machete didactice – Alice în Ţara Minunilor”