Machete didactice – Alice în Ţara Minunilor

Spuneam în postările precedente că de când frecventez grădiniţa (asta datorită copiilor mei), am căutat şi nu prea am găsit și reprezentarea altor basme, altele decât „Capra cu trei iezi” sau  „Punguţa cu doi bani”.

A nu se întelege că am ceva cu aceste basme sau că nu-mi sunt dragi. Din contra!
Însa, pe majoritatea pereţilor tronează tot felul de iezi , care mai de care mai ciudat şi tot soiul de cocoşi.
În discutiile pe care le-am avut cu doamnele care hotarăsc ce anume pun ca ornamente în grupele pe care le deţin am căutat să aduc în discuţie personaje cum ar fi Winnie, Alice sau din alte poveşti nu atât de cunoscute sau mai bine zis, nu atât de exploatate.

Aşa am ajuns, ca după o astfel de întalnire, să pot orna o grupă cu acest minunat şi încântător personaj care este Alice. O fetiţă care trăieşte tot soiul de experienţe într-o lume de vis, în care totul este posibil!

Faptul că am putut face ca notele muzicale să fie prezente la propriu, în fața copiilor, a însemnat mult pentru mine dar şi pentru cei mici care au fost extrem de încântaţi de „Copacul violonist”.

Trebuie să mulțumesc și doamnei director Adriana Samson, de la grădinița Pinocchio din  Fălticeni, care a fost foarte receptivă și deschisă la propunerile mele.
În definitiv, ce este rău în a povesti copiilor întâmplări minunate ce au ca protagonişti personaje încântătoare?
De la fiecare avem câte ceva de învăţat.
Aş fi onorată dacă aş afla şi părerea dumneavoastră despre acest subiect. Eu aştept cu mare nerăbdare și… vă mulțumesc anticipat!

0 gânduri despre „Machete didactice – Alice în Ţara Minunilor

 1. Camelia Răspunde

  Draga mea Ioana, machetele tale sunt un vis pentru orice copil, pentru orice cadru didactic. Ideea de a scoate „de la naftalina” personaje grele, frumoase, de la care copiii au foarte multe de invatat, este geniala!
  Te felicit din tot sufletul pentru ceea ce faci, ma simt extrem de onorata ca te cunosc (chiar si numai virtual) si ca am prilejul de a sorbi din ochi materialele tale minunate.

  P.S. Copacul violonist m-a lasat cu gura cascata, il adooor!

  Va imbratisez cu mult, mult drag!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Oh Camelia, cum știi tu să meșterești atât de frumos vorbele, încât să mi se facă pielea de găină! Ai atâta iscusință în egală măsură cu care modelezi argila, tricotezi lucrușoare, pictezi și modelezi oameni!
   Îți mulțumesc mult, vorbele tale îmi produc multe globule roșii care îmi dau un mare elan. Sunt atât de fericită că te-am întâlnit, pentru că, de la începutul anului trăiesc întâmplări care mi-au bucurat viața mult. Cât despre copacul violonist, și-o găsi el loc în orchestra voastră?
   Îmbrațișarea mea are tot atâta vibrație ca și a ta!

 2. andru Răspunde

  Pe mine una ma incanta idea ta de a aduce in fata copiilor povesti noi, personaje noi… N-am experienta prea multor gradinite, dar am vazut alaturi de Una cat de putina imaginatie punem uneori la lucru cand e vorba de a provoca experiente noi de invatare. Si am vazut cat de mult ii incanta pe cei mici noul, orice detaliu proaspat.

  Asadar, spor in toate, Ioana!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Dragă Andru, ca și Camelia, tu ești o întâmplare fericită a vieții mele și mă bucur grozav că soarta a jucat așa frumos în această direcție. Pe tine te-am și văzut și chiar dacă am relaționat face to face puțin, ce era de simțit am simțit! Mă onorează compania voastră atât de selectă și sper să găsiți în activitatea mea măcar câteva repere care să vă inspire și de ce nu, să vă încânte. Și un zâmbet dacă vă pot smulge, eu sunt bucuroasă!
   O zi răcoroasă îți urez!

 3. Mihaela Răspunde

  Tu , Ioana, esti un talent innascut. Esti o adevarata enciclopedie, ai foarte multe lucruri minunate pe care le-ai realizat si sunt convinsa ca si de acum inainte ne vei uimi cu machetele pe care le realizezi cu atata placere si care ne sunt de un real folos in activitatea pe care o desfasuram.
  Spor la treaba !

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Draga mea, îți mulțumesc pentru așa cuvinte frumoase! Îmi doresc atât de mult să se poată face măcar câteva schimbări în învățamântul nostru. Ar fi minunat ca ai noștri copii să beneficieze de ele. Evident că acest lucru nu este posibil decât su suportul celor care stau în fața lor! Tu ești una dintre ele și, poate cu ajutorul tău și a altora, aceste schimbări se vor vedea! Mulțumesc, încă o dată!

Lasă un răspuns