machetedidactice.com

Rainbow Land * Un loc unde petreci timp de calitate

Astăzi am fost părtașă la inaugurarea unui loc de joacă în urbea în care-mi duc viața și eu. Nu doar părtașă ci parte a ceea ce s-a petrecut acolo.
Dar ce este Rainbow Land o să vă întrebați, pe bună dreptate.
Rainbow Land este un vis devenit realitate, un loc în care o mămică dedicată, pasionată, neliniștită a dorit a oferi copiilor un spațiu în care joaca să se facă altfel, clipele aniversare căpătând astfel o aură aparte.
Acest spațiu de joacă este amenajat într-un așa mod încât odată intrat acolo simți că ai nimerit unde trebuie. Ambientul este unul atât de inspirat cu o cromatică pe măsură, cum numai într-o poveste bună poți simți.

Toate materialele sunt noi, mediul este sigur pentru ca cei mici să fie în siguranță, spațiul de joacă labirint fiind unul foarte complex.
Iată care sunt componentele și detaliile acestui loc de joaca modular:
-structura metalica acoperita cu bureți protectori
-platforme intermediare pentru urcare și coborâre
-1 treaptă acces trambulina
-8 obstacole tip saci box
-6 obstacole tip piramide
-1 tobogan dublu
-1 panou de cățărare
-1 panou tip spider
-1 tub plasa
-1 panou tip hublou
-1 trambulină personalizată
-1500 de bile pentru piscina de bile, diametru 9 cm
-1 coș de baschet

Dimensiuni: 5,70m x 3,60m x 2,50m(L*l*h)
Categorie vârsta: 3-12 ani
Capacitate maximă:15 copii

Pe lângă acest modul, la Rainbow Land copiii se vor putea bucura de două căsuțe destinate jocului utilate cu tot ce trebuie. Mobilierul este unul de de calitate, destinat locurilor în care copiii petrec timp, dimensiunile fiind corespunzătoare acestora. Pe jos sunt covoare moi care amortizează căzăturile, impermeabile, izoterme, multicolore, ușor de curățat, mult mai igienice, înlocuitoarele covoarele clasice și mochetelor pentru copii.

Și părinții beneficiază în acest spațiu de un loc plăcut unde să se poată relaxa și privi la joaca celor mici, asta dacă nu doresc a participa și ei. Imaginile sunt grăitoare nemaifiind nevoie de vreo completare.

 

E drept că și perioada în care ne aflăm, cea a ornamentelor de sărbători, a completat într-un mod fericit cadrul dându-i sclipiri aparte.

Așadar, astăzi, 17 decembrie 2023, Rainbow Land și-a deschis porțile pentru aniversarea unui băiețel, Mateo, fericitul beneficiar al acestei manifestări, cel care a petrecut aici alături de prietenii săi, de mămicile lor, dar și de mine, cea care s-a ocupat de activitățile care au îmbrăcat diferit de cum multă lume știe a se desfășura o zi naștere.

Așa cum mă pricep eu cel mai bine, am pregătit pentru acești copilași o serie de activități în care nu doar joaca fizică să fie prezentă ci și unele secvențe în care să îmbinăm creativitatea, inventivitatea, spontaneitatea și determinarea căutând a le împleti întru bucuria lor.

În ceea ce privește meștereala, un craft de sezon nu putea fi mai nimerit, copiii abia așteptând să de-a culoare mandalelor nerăbdătoare a încăpea în mânuțele lor. Am prezentat materialele, am explicat ce anume au de făcut și au trecut la treabă.
Materiale au fost din belșug, având grijă a nu lipsi nimic, enumerarea de mai jos a celor necesare având scopul de a vă face o părere cam cum au stat lucrurile și care a fost oferta.
Materiale necesare (folosite):
canvas A5
mandale motive de iarnă printate pe carton alb
benzi adezive decorative de diferite tipuri
strasuri și autocolante 3D cu diamante artificiale
carton de diferite culori
abțibilduri cu teme de iarnă
pixuri cu gel
carioci
creioane colorate
foarfece
benzi dublu adezive de diferite grosimi

Vreau să mărturisesc faptul că aproape o oră acești copii au colorat, decupat, asamblat, decorat ceea ce avea să reprezinte o amintire pentru mai târziu, aceea a unui timp de calitate petrecut într-un cadru de poveste alături de prieteni dragi.

Odată terminate aceste materiale, am provocat copii la o serie de jocuri în care am folosit pahare de carton de unică folosință, multe pahare de carton, peste o sută de bucăți. Și am început joaca. Prima provocare a fost aceea ca dintr-un set de 10 pahare, cel cu model diferit, primul fiind, să fie mutat până ajunge din nou în această poziție, mutând fiecare pahar pe rând. Apoi au avut de pus niște bastonașe acadea sub formă de cârjă pe o ghirlandă de brad – o probă de îndemânare veritabilă.

A urmat jocul în care opt pahare – în care am pus câte o găletușă pentru a nu se răsturna dacă e nimerit – din fața lor trebuiau să „primească” o mingiuță. Lucrul acesta nu s-a realizat aruncând mingea de ping-pong direct în pahar ci ricoșând din masă.

Apoi a venit rândul clădirii paharelor, iar asta nu au putut face toți deodată, ci pe rând. Știam că mezina acestei întâlniri, o minune de fetiță de patru ani cu care lucrez și la Grupa Fluturașilor se va descurca fără probleme, ceea ce s-a și întâmplat.

La proba următoare, Ochește paharele, a fost mare zarvă și au curs multe rânduri de sudoare, cât a mai rămas după ce au sărit în labirintul care parcă le făcea cu ochiul.

Mai aveam pregătită o secvență tare frumoasă, acolo unui ren trebuia să-i fie pus nasul, copiii fiind legați la ochi cu o eșarfă, însă timpul nu a fost de partea noastră. Cine știe, poate ne vom mai întâlni pentru a termina ce nu am putut astăzi.

Așadar, lume lume din orașul Fălticeni și nu numai, vă anunțăm că s-a deschis un loc de joacă pentru copii, Rainbow Land,  numai bun pentru petreceri aniversare, ateliere creative și alte activități destinate celor mici, ideal pentru a petrece un timp de calitate într-un ambient plin de dichis și bun gust în care distracția este împletită cu învățarea într-un mod pe care cei mici îl adoră. Și cei mari, evident! Sunteți așteptați și bineveniți!

Lasă un răspuns

%d