machetedidactice.com

Hotărât lucru, lui Iggy Peck îi place la grădiniță

Fiind prea ofertantă și neputând scăpa asemenea prilej l-am readus pe Iggy în mijlocul Fluturașilor reacția lor confirmându-mi că am procedat corect.

Povestea s-a auzit cu mult ajutor din partea copiilor, mai ales că două dintre fetițe au lipsit ieri. Nu puteau participa la discuția noastră fiind în necunoștință de cauză deci recitirea care a urmat a fost mai mult decât binevenită.

Fluturașii au știut să explice ce înseamnă pici și prăbușit așa cum nu s-au împiedicat de arhitect ori circ. Faptul că au știut a adus în mijlocul lor a stare de bucurie una pe care părinții și cei care lucrează cu ei o cunosc.

Mă bucură faptul că unele dintre expresiile din poveste au rămas întocmai în atenția copiilor, asta însemnând ceva.

– Scuzați-mă, doamnă, a șoptit Iggy, cu capul plecat, și inimă i s-a sfărâmat.

Odată povestea cuprinsă de toată lumea am refăcut Podul de piatră, de data asta mai organizați și în cunoștință de cauză. A curs diferit, ceea ce arată că repetiția e necesară, mai mult decât necesară în acest proces atât de important. S-a dorit o repetare și s-a executat.

Momentul următor a fost unul în care copiii au avut de desenat și colorat o floare a orașului în care trăim. Exemplificare mea a avut parte de tot soiul de remarci de la admirație la mirare ca pot face așa ceva. E drept că și eu am fost mirată de ce-am putut realiza, mai ales în ceea ce privește portretul.

Fișă Floare orașul meu

Copiii au desenat și colorat fiecare cum a putut unii dovedind reale talente artistice alții străduindu-se să dea florii culori cât mai frumoase.

O provocare în adevăratul sens al cuvântului.

Finalul unora dintre ei.

Am jucat Telefonul fără fir, o secvență la fel de provocatoare pentru că trebuie să fie liniște pentru a se putea desfășura și am reușit, chiar am reușit cerându-se a se repeta. 

Joaca noastră a fost întreruptă de o activitate pe care au ținut-o o echipă de la Poliție, activitate de care copiii au fost foarte încântați. Sunt atât de importante aceste întâlniri pentru că uniforma aduce cu ea emoții aparte, în mintea celui mic stabilindu-se legături serioase pentru mai târziu.

Am mai văzut și cum stă treaba cu semințele de dovleac pe care cei mici le-au plantat la începutul lunii rezultatele fiind promițătoare.

Mai sunt câteva zile și vine iarna, cel puțin în calendar, și doar 31 de zile după pentru a încheia și anul 2023. Pentru mine, poate cel mai greu an din viața mea prin prisma întâmplărilor pe care le-am trăit. Ce-o mai urma, voi vedea.

Lasă un răspuns

%d