machetedidactice.com

Opțiunile din Paradis

Dacă Paradisul există el arată exact ca locul în care mă aflu eu acum. Adică e plin de verdeață și tot confortul însă cu multă muncă încât nu am timp să mă plictisesc modelându-mi și trupul, prin activitățile pe care le fac, mintea fiindu-mi ocupată cu tot felul de probleme care merită rezolvate. Am scris merită nu trebuie!

A fi grădinar.

Legumele din Paradis sunt cultivate fără a se folosi nici un chimical, așa ele apropiindu-se de gustul din copilărie.

Horticultor.

De câte ori văd smochinele în copac îmi vin în minte două întâmplări. Prima e cea în care am mâncat pentru prima data smochine verzi, asta întâmplându-se în Turcia, la acel moment fiind mamă de doi. Cel de-al doilea e din timpul gimnaziului când o colega a venit cu niște smochine uscate la școală și nu a dorit a le împărți cu nimeni, o alta colegă având o manifestare bizară cu leșin și alte scheme.

Asta după ce dimineața am băut cafeaua înconjurată de o glicina curioasă și vorbăreață, tipul de prezență care pur și simplu te învăluie și nu scapi până nu e mulțumită de răspuns.

Am avut o secvență în zi super faină, colorată, zemoasă, răcoroasă de care am profitat la maximum.

A cincea carte scrisă de Tracy Chevalier pe care o citesc în vara asta este una nu la fel de bună ca celelalte, dar nici atât de neinteresantă încât s-o abandonez.

Unele dintre activitățile pe care le-am făcut mi-au plăcut mai mult pentru că în mod curent nu le prestez. Ador rezultatul final care este extrem de vizibil adică ai instant satisfacția muncii împlinite.

Nu e ca-n cântec:
„Locuinta mea de vara.
E la țară,
Acolo era să mor
De urât și de ntristare,
Beat de soare și pârlit îngrozitor”

Ce timp de calitate am putut petrece! Fericită cu lucruri simple, dar de efect. Până la urmă lucrul în natură ne arată soluția unor probleme care par a nu avea rezolvare. Și poate n-au varianta scontată, însă aplecarea asupra lor în asemenea cadru are mai multe variante. Chiar are!

Lasă un răspuns

%d